Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023, 4:44

Συνάντηση 9 προέδρων: Διορία 15 ημερών στην Δημοτική Αρχή για την Πάγια προκαταβολή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση Προέδρων Δημ. Κοινοτήτων του Δήμου Πρεβέζης, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Δημ. Κοινότητας Νέας Σινώπης-Αρχαγγέλου κου Χρήστου Τερζόγλου, στο Κοινοτικό Γραφείο της Νέας Σινώπης.

Παρευρέθησαν, εκτός του οικοδεσπότη και οι Πρόεδροι των Δημ. Κοινοτήτων Βρυσούλας κος Χρήστος Κολιοφώτης, Καμαρίνας κος Θεόδωρος Δράκος, Κρυοπηγής κος Ιωάννης Τσούτσης, Μιχαλιτσίου κος Δημήτριος Κωστής, Μυρσίνης-Μεγαδένδρου κος Κωνσταντίνος Βασιλαποστόλης, Νέας Σαμψούντας κος Βασίλειος Φουντούκογλου, Φλάμπουρων κος Χαράλαμπος Μπαλακέρας και Ωρωπού κος Ηρακλής Σίσκας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι Πρόεδροι συμφώνησαν ότι στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά (αγροτική οδοποιΐα, καθαριότητα χώρων, ύδρευση, κοινοτικό ηλεκτροφωτισμό κτλ) πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός και ισότιμη αντιμετώπιση από τον Δήμο.

Ως εκ τούτου ζητούν την θεσμοθέτιση συνάντησης των Προέδρων των Δημ. Κοινοτήτων ανά Δημοτική Ενότητα, με τὸν Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Με αυτόν τον τρόπο θα μεταφέρουν θεσμικά τα θέματα των χωριών στην Δημοτική Αρχή, θα συμμετέχουν στον προγραμματισμό των εργασιών οι οποίες οφείλουν να γίνονται με ορθολογικά κριτήρια και όχι αναλογικά με την δύναμη της πρόσβασης του καθενός στη Δημοτική Αρχή.

Στο θέμα της Πάγιας Προκαταβολής, στην οποία υπήρξε δέσμευση του Δημάρχου ότι θα δοθεί, δείχνοντας καλή διάθεση, μετὰ την τελευταία του ραδιοφωνική συνέντευξη, θα περιμένουν δεκαπέντε ακόμη ημέρες πριν προβούν στις δέουσες ενέργειες.

Παραλλήλως ζητούν ένα χρηματικό ποσό ετησίως με το οποίο θα προτείνουν οι ίδιοι κάποιο κοστολογημένο έργο το οποίο θα εγγράφεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων το καλοκαίρι και στα χωριά του Δήμου.

Τέλος οι Πρόεδροι τόνισαν ότι εξελέγησαν με ξεχωριστή κάλπη ως εκπρόσωποι του χωριού τους στον Δήμο και θα τιμήσουν την εξουσιοδότηση πού έλαβαν από τους συγχωριανούς τους έως την ημέρα προκηρύξεως των Δημοτικών Εκλογών.

Τότε και μόνο θα τοποθετηθούν υπέρ μιας Δημοτικής Παρατάξεως και εί δυνατόν συλλογικά.

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (8): Ακόμα αυτό το ραντεβού με την Κεραμέως;

Επόμενο Άρθρο

Ξεκινούν οι εργασίες στο γήπεδο Φιλιππιάδας μετά το τέλος του πρωταθλήματος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...