Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 4:31

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (8): Ακόμα αυτό το ραντεβού με την Κεραμέως;

Τα Παραπολιτικά επιστρέφουν Κυριακάτικα και αυτό γιατί έχουμε δεχθεί δεκάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα συμπολιτών μας, οι οποίοι μας ρωτάνε αν τελικά έχει οριστικοποιηθεί το ραντεβού του Βουλευτή Ν.Δ Στέργιου Γιαννάκη, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου και του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για το θέμα του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λογιστικής.

Μέχρι και την στιγμή που γράφονται τα Παραπολιτικά δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση από καμιά πλευρά για το αν και πότε κλείστηκε το ραντεβού με την υπουργό.

Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει κλειστεί κανένα ραντεβού και πως έγινε προσπάθεια να μεσολαβήσει κάποιος άλλος από την Πρέβεζα, που από ότι φαίνεται έχει ”άκρες” σε υπουργεία, χωρίς ωστόσο να έχουμε μάθει αν τελικά μεσολάβησε ή όχι.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος αρμόδιος σε θέματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα από το βήμα της βουλής, μπορεί να ήταν αισιόδοξες, ωστόσο δεν ήταν και οριστικές, αφού ο κ. Συρίγος ”πέταξε” την μπάλα στην κερκίδα, όπως είναι η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Περισσότερο ο υφυπουργός περιορίστηκε στο να ρίξει ευθύνες στους καθηγητές που έλαβαν μία τέτοια απόφαση για ενδεχόμενη μεταφορά του τμήματος από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, παρά να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση.

Μάλιστα ο κ. Συρίγος είπε κλείνοντας την απάντηση προς τον κ. Μπάρκα “Δεν μπαίνω καθόλου στα συνταγματικά ζητήματα. Δεν θα προκαταβάλω την απόφαση της ΕΘΑΑΕ”.

Οπότε τι κάνουν οι φορείς που ”καίγονται” για το θέμα; Περιμένουν την οριστική απόφαση του ΕΘΑΑΕ ή κλείνουν ”χθες” ραντεβού με την Κεραμέως.

Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και όλες οι καθυστερήσεις κάθε άλλο, παρά υπέρ της Πρέβεζας είναι.

Οι πολίτες θέλουν καθαρές και ξεκάθαρες απαντήσεις, θα μείνει, θα φύγει, θα μείνει μέχρι πότε;

Μήπως η ηγεσία του υπουργείου δεν θέλει να ρίξει λάδι στην φωτιά και να ξεκινήσει μία έντονη πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή πολλά ακούγονται για πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο του 2022;

Οι απαντήσεις σε επόμενα Παραπολιτικά…

Εμείς ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑ

”Η δημοσιογραφία δεν προστατεύει τις Αρχές, η δημοσιογραφία προστατεύει τους πολίτες – Νόμος” – Γιάννης Βασιλειάδης


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πυγμαχία: Ασημένιος ο Λευτέρης Τσεβρενίδης στην Ρουμανία

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση 9 προέδρων: Διορία 15 ημερών στην Δημοτική Αρχή για την Πάγια προκαταβολή

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...