Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 18:56

Συμμετοχή του Δημάρχου Πρέβεζας στην επετειακή τηλεδιάσκεψη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της

Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης με θέμα: «την Συμβολή και την Προσφορά των Ηπειρωτών εντός και εκτός Ελλάδος για την Εθνική Επανάσταση για την απελευθέρωση του Γένους μας», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελλάδα 1821-2021 στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής κ. Νίκος Λυγερός.

Στην τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος

συμμετείχαν επίσης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου του Düsseldorf κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος (ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυγουστίνο της Ιεράς Μητρόπολης Βόνης), ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μωυσής Ελισάφ, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αρταίων καθώς και οι εκπρόσωποι των αποδήμων Ηπειρώτων όπως ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) κ. Χρυσόστομος Δήμου και ο Γενικός Γραμματέας του (ΠΣΗΕ) και επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ο.Ε κ. Σπύρος Κωσταδήμας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στο σύντομο χαιρετισμό που έκανε μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αγαπητοί συμπατριώτες, αδέρφια μας Ηπειρώτες του απόδημου ελληνισμού καλησπέρα, καλή Κυριακή και καλή Σαρακοστή να έχουμε

Ως Δήμαρχος Πρέβεζας, από τον τόπο της θυσίας των Σουλιωτών γυναικών στο ξακουστό Ζάλογγο για την ελευθερία του γένους, γενέτειρα του θρυλικού οπλαρχηγού Οδυσσέα Ανδρούτσου αλλά και τόπο της ηρωικής αυτοθυσίας της Δέσπως και όλων των άλλων Πρεβεζάνων που θυσιάστηκαν για τον αγώνα, σας καλωσορίζω σε αυτό το ψηφιακό αντάμωμα της Πανηπειρωτικής. Εύχομαι να είναι από τα τελευταία ψηφιακά ανταμώματα εξαιτίας της πανδημίας, με την ελπίδα ότι το εθνικό πρόγραμμα του εμβολιασμού «Ελευθερία», να αποδώσει τα μέγιστα και σύντομα να ανταμώσουμε από κοντά και να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε το επετειακό έτος των 200 ετών, όπως μόνο εμείς οι Ηπειρώτες γνωρίζουμε. Επιτρέψτε μου, παραμονή της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας να κάνω μια ιδιαίτερα αναφορά για την ηρωίδα και υπερήφανη Ηπειρώτισσα, στο πέρασμα του χρόνου από την αρχαιότητα, στον αγώνα για την ελευθερία μέχρις εσχάτων όπως ήδη ανέφερα για τις Σουλιώτισσες και τη Δέσπω, μέχρι την Ηρωίδα Ηπειρώτισσα του έπους του ’40 και τη σύγχρονη επαγγελματία, αγρότισσα, επιστήμονα, σύζυγο και προπαντός αγέρωχη μάνα Ηπειρώτισσα. Τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση για την απελευθέρωση του γένους από τον Οθωμανικό ζυγό, αποτελούν μια ευκαιρία, όχι μόνο τιμής και αναγνώρισης των αγώνων και ιδιαίτερα της τεράστιας προσφοράς των Ηπειρωτών προς την Πατρίδα, αλλά και  παραδειγματισμού από τις ιερές τους παρακαταθήκες και αξίες που τόσο εσείς οι απόδημοι Έλληνες τηρείτε και σέβεστε ως φάρο πορείας, ώστε η Ελλάδα αλλά και ο Ελληνισμός ανά την οικουμένη να λάμψει και να φωτίσει με πολιτισμό και ήθος όλη την υφήλιο.

Η Ήπειρος και οι Ηπειρώτες πάντα σε όλους τους αγώνες υπήρξαμε μπροστάρηδες και αγωνιστές για την ελευθερία, για τη Δημοκρατία και την εθνική πρόοδο και προκοπή.

Χρόνια πολλά, με υγεία.»

Προηγούμενο Άρθρο

Πώς έγινε το Μεγανήσι ένα από τα πρώτα covid-free ελληνικά νησιά

Επόμενο Άρθρο

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας: Για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...