Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 1:36

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας: Για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Τιμάμε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, η οποία καθιερώθηκε, πριν από 111 χρόνια, μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν, από την Διεθνή Συνδιάσκεψη Σοσιαλιστριών Γυναικών.

Είναι μέρα αφιερωμένη στους σκληρούς απεργιακούς αγώνες των εργατριών του 19ου αιώνα για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. Δεν είναι απλά μια επέτειος την οποία τιμούμε.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Αποτελεί ένα κρίκο στην αλυσίδα των αγώνων και των διεκδικήσεών μας για όσα έχουμε ανάγκη σήμερα, τον 21ο αιώνα, εμείς οι εργαζόμενες γυναίκες, οι γυναίκες μητέρες, οι γυναίκες άνεργες, οι νέες γυναίκες.

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, μας βρίσκει αντιμέτωπες με την ανασφάλεια, τα αδιέξοδα που γέννησαν η κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων Υγείας και η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας και σε όλο το κόσμο, και μαζί με όλα τα παραπάνω με την αύξηση των περιστατικών βίας απέναντι στις γυναίκες.

Στηρίζουμε τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν και να αποκαλύψουν περιστατικά βίας σε βάρος των γυναικών, ακόμα και ανήλικων παιδιών.

Χτίζουμε ”ασπίδα προστασίας” απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών μέσα από την κοινή αγωνιστική μας δράση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη!

Δεν νομιμοποιούμε την βαρβαρότητα που σκιάζει κάθε πτυχή της ζωής μας.

Γι’ αυτό

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας ,με εξοπλισμένα και στελεχωμένα νοσοκομεία, με ενισχυμένες δομές ΠΦΥ, που θα καλύπτουν και τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών αλλά και των παιδιών για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση και προαγωγή της υγείας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που θεωρούν την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας ”κόστος” για το κράτος και ”όφελος” για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας.

Δεν ανεχόμαστε στον 21ο αιώνα επιστημονικά επιτεύγματα, όπως τα εμβόλια και τα φάρμακα, αντί να είναι κοινωνικά αγαθά και να χρησιμοποιούνται προς όφελος της υγείας των οικογενειών μας, να είναι πανάκριβα εμπορεύματα και να παράγονται με κριτήριο τα κέρδη που φέρνουν στους ομίλους και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς.

Δεν ανεχόμαστε το τσάκισμα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων, όπως η κοινωνική ασφάλιση, η  προστασία της μητρότητας, η στήριξη του κοινωνικού ρόλου της γυναίκας.

Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα σε συνθήκες βαριές και ανθυγιεινές.

Δεν μας τρομοκρατούν οι απειλές, οι εκβιασμοί, οι διώξεις, η καταστολή που εφαρμόζεται από το κράτος και την εργοδοσία.

Όσα μέτρα και να πάρουν δεν θα καταστείλουν τους αγώνες μας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν είσαι μόνη σου!

Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου. Το θάρρος και η αντοχή μπορούν να ανθίσουν μόνο στο έδαφος της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

Να πάρουμε θέση στο συλλογικό αγώνα για την υγεία μας, για μια ζωή με δικαιώματα στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας.

Η πραγματική ασπίδα προστασίας χτίζεται στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα τον 21ο αιώνα.

ΠΡΕΒΕΖΑ  07/03/2021

ΤΟ ΔΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Συμμετοχή του Δημάρχου Πρέβεζας στην επετειακή τηλεδιάσκεψη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

Επόμενο Άρθρο

Ημέρα της Γυναίκας: Ένα μικρό video από την Οργάνωση Μελών περιχώρων Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...