Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:22

Συλλαλητήριο συνταξιούχων για την υγεία στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Πρέβεζας χαιρετίζουν την μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο με σύνθημα

”Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”

”ΟΧΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Επιχειρήσεις διεκδικούμε δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα υγείας πρόνοιας πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος”

Η δυναμική της συγκέντρωσης και οι αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων επέβαλε την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου μέσα στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, παρά την προτροπή– απαίτηση του διοικητή του νοσοκομείου να πραγματοποιηθεί έξω από αυτό.

Οι συνταξιούχοι με την μαζική συμμετοχή τους διατράνωσαν για μια ακόμα φορά πως είναι ”απόμαχοι της δουλειάς και όχι του αγώνα”.

Υπενθύμισαν και τόνισαν πως με την συμβολή τους όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή μέρα τη μέρα μήνα το μήνα χρόνο το χρόνο με ιδρώτα σε όλο τον εργασιακό τους βίο με δουλεία35 χρόνια και πλέον ζύμωναν το καρβέλι της σύνταξης και της περίθαλψης. Πάλευαν για να απολαύσουν στα στερνά τους όλο το καρβέλι της αξιοπρεπούς διαβίωσης με πλήρη – δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Όλα αυτά τα χρόνια πλήρωσαν και πληρώνουν εισφορές σωστή διαβίωση ολόκληρο το μήνα και όχι επιβίωση με το ζόρι μέχρι της δέκα εννιά του μηνός.

Απαιτούμε, γιατί πληρώσαμε και πληρώνουμε, εισφορές για ένα σύστημα υγείας χωρίς ΣΔΙΤ (τύπου Σαντορίνης). Χωρίς επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία – χειρουργεία.

Απαίτησαν να μην αφαιρεθούν φάρμακα και εξετάσεις από τις λίστες δωρεάν συνταγογράφησης, μεταφέροντας το κόστος στου συνταξιούχους.

Απαίτησαν άμεσες λύσεις στα προβλήματα της Υγείας και της ακρίβειας, απαιτώντας μεταξύ άλλων την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, αυξήσεις σε συντάξεις-μισθούς, την αποτροπή πλειστηριασμών, να μην εφαρμοστούν τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία.

Άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας.

Για το Νοσοκομείο Πρέβεζας απαίτησαν άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Απαίτησαν την πλήρη στελέχωση του, σε όλες τις ιδιόκτητες ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες και της ευρύτερης περιοχής, που έτσι και αλλιώς εξυπηρετεί.

Απαίτησαν την ανέγερση νέου αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα (χωρίς ΣΔΙΤ). Εξέφρασαν τη στήριξή τους , στους αγωνιζομένους φοιτητές ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Την συμπαράσταση τους , στο συλλαλητήριο εκφράσανε με αντιπροσωπία και οι αγωνιζόμενοι αγρότες, που  εδώ και μέρες διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους, από το Μπλόκο του Λούρου, που πάρα τις τεράστιες προτροπές, επιθέσεις και απειλές με εισαγγελείς και πολιτικούς, αντιστέκονται με αξιοπρέπεια  και παλεύουν τα δίκαια αιτήματα τους, για να γυρίζουν νικητές στα σπίτια τους

Εκ μέρους των συνταξιουχικών σωματείων απευθύνθηκε κάλεσμα συμπαράστασης στα παιδιά τους, που στης 28 Φλεβάρη δίνουν την μάχη για την επιτυχία της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και εκατοντάδες ομοσπονδίες εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και να βάλουν stop στην ακρίβεια , απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς στους και όχι μόνο. Επίσης κάλεσαν τον λαό της Πρέβεζαςνα συμμετέχει στο συλλαλητήριο Τετάρτη 28 Φλεβάρη που θα διοργανωθεί  στην Πρέβεζα.

Στο συλλαλητήριο χαιρετισμούς απηύθυναν από το Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Πρέβεζας ο Σπύρος Νταλαούτης, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πρέβεζας ο Μπάμπης Σοπικιώτης και από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας ο Πάνος Κυριάκης.

Την κινητοποίηση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστας Κύρλας υπογραμμίζοντας πως ο Σύλλογος θα συνεχίσει να διεκδικεί τα αυτονόητα για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας καθολικά δημόσιες και δωρεάν για όλους τους πολίτες . Αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας και ο χώρος της Υγείας και επεσήμανε πως ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας θα είναι δυναμικός και συνεχής ενάντια στην πολιτική που θέλει να υποβαθμίσει και να κλείσει δομές υγείας και πως μέσα από τον συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη όλου του λαού μπορεί να μπει ταφόπλακα στις ορέξεις των μεγαλο επενδυτών στην υγεία και στις αντιλήψεις για τον περιβόητο δήθεν ενάρετο ιδιωτικό τομέα που ”φροντίζει για την υγεία μας”.

Οι συνταξιούχοι υπογράμμισαν πως ο αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια τους , ακόμα και αυτά που έχουν στα συρτάρια τους , για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας , θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά .Αντιπροσωπεία των σωματείων των συνταξιούχων και των εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας ‘’για μια φορά ακόμα’’ συναντήθηκε με το διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας και του παρέδωσε τα αιτήματά τους \.

ΤΑ Δ.Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Προηγούμενο Άρθρο

Πέρασαν 13 χρόνια για να δικαιωθεί οικογένεια από τον Ωρωπό έπειτα από ιατρικό λάθος

Επόμενο Άρθρο

Στο πρόσωπο του δημάρχου Νίκου Ζαχαριά ο ΣΕΓΑΣ βράβευσε τον Δήμο Πάργας (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...