Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:35

Στράτος Ιωάννου: ”Συνεχίζουμε τα έργα εκσυγχρονισμού των ΤΟΕΒ του Νομού Πρέβεζας, καθώς και έργα οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Νομού μας”

Στράτος Ιωάννου: «Προχωράμε σε νέα έργα για την αντιμετώπιση προβλημάτων άρδευσης των καλλιεργειών, την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και της ενέργειας και την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των αγροτών της Π.Ε. Πρέβεζας προϋπολογισμού άνω των 3.000.000€, όπως και σε έργα οδικής ασφάλειας άνω των 400.000€»

Ιδιαιτέρως σημαντικά έργα αναβάθμισης των ΤΟΕΒ θα πραγματοποιηθούν στο Νομό μας, τα οποία  θα έχουν άμεση θετική επίδραση στον αγροτικό τομέα αλλά και στην διαχείριση των αρδευτικών υδάτων, όπως και έργα οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε Πρέβεζας, μετά από αποφάσεις που έλαβε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ειδικότερα:

Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:

  • Εκσυγχρονισμός αντλιοστασίου άρδευσης αρδευτικό Α2- χαμηλής ζώνης ΤΟΕΒ Λάμαρηςπροϋπολογισμού 1.340.000 ευρώ και επιπλέον
  • «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου Π.Ε. Πρεβέζης», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης»   του δικτύου του ΤΟΕΒ Λάμαρης», προϋπολογισμού 571.516 ευρώ
  • «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης»  του ΤΟΕΒ Κερασώνα – Παναγιάς», προϋπολογισμού 293.000 ευρώ.
  • «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης»  του ΤΟΕΒ Αχέροντα, προϋπολογισμού 824.600 ευρώ
  • «Καθαρισμοί τεχνικών – κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμός, σήμανση και ασφάλεια στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 348.800 ευρώ

Με την υλοποίηση των έργων αυτών, αφενός οι ΤΟΕΒ θα προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες άρδευσης με μείωση του λειτουργικού κόστους συντήρησης και κατανάλωσης ενέργειας και μείωσης της κατανάλωσης του νερού μέσω της δυνατότητας μέτρησης της κατανάλωσης, περιορισμού της σπατάλης,  οικονομικής εξυγίανσης και πολύ καλύτερης διαχείρισης και αφετέρου θα ενισχύσουμε την οδική ασφάλεια μέσω διαγραμμίσεων, σήμανσης, κατασκευής πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός πυλώνας της τοπικής μας οικονομίας και η βελτίωση της λειτουργίας των ΤΟΕΒ σημαίνει στήριξη του πρωτογενούς τομέα και στήριξη των αγροτών μας. Επιπλέον προτεραιότητα μας είναι η οδική ασφάλεια και για το λόγο αυτό συντελείται ένα συνολικό έργο διαρκούς βελτίωσης και αναβάθμισης των οδικών υποδομών και της οδικής ασφάλειας στην περιοχή μας. Δεν σταματάμε εδώ, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Δελτίο Τύπου

Προηγούμενο Άρθρο

Νίκη στην Κέρκυρα για τη Νικόπολη – Συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στους στόχους της

Επόμενο Άρθρο

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ – Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η Τελετή Απόδοσης Τιμής για τον Αλέξανδρο Υψηλάντη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...