Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 21:37

Στη Διεθνή Έκθεση Food&Life 2022 με τη συνδρομή της Περιφέρειας συμμετείχαν 22 παραγωγοί της Ηπείρου

Είκοσι δύο παραγωγοί από την Ήπειρο είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Life 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Οι παραγωγοί συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία επέλεξε τη συγκεκριμένη Έκθεση στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη βελτίωση της εξωστρέφειας των τοπικών  μας  προϊόντων.

Σημειώνεται ότι η Food & Life 2022 είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της Βαυαρίας και της Νότιας Γερμανίας, με δυνατότητες απευθείας πωλήσεων στους καταναλωτές.

Η  φετινή διοργάνωση προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, ενώ έντονη ήταν η παρουσία ομογενών και ειδικά απόδημων Ηπειρωτών. Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, επισκέφτηκαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Προξενείου Μονάχου, οι οποίοι μετά από συζητήσεις με τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας, υποσχέθηκαν να συνδράμουν για την πραγματοποίηση υπαίθριας εκδήλωσης σε κεντρική πλατεία του Μονάχου.

Ο τελικός απολογισμός από την συμμετοχή της Περιφέρειας και στη συγκεκριμένη έκθεση κρίνεται εκ του αποτελέσματος απόλυτα θετικός, καθώς οι 22 παραγωγοί που έδωσαν το «παρών»  σε αυτή,  συνήψαν συμφωνίες για διάθεση των προϊόντων τους με διανομείς και εμπόρους τροφίμων.

Το συντονισμό της αποστολής είχε η Προϊστάμενη Προώθησης & Προβολής Ηπειρωτικών προϊόντων της Περιφέρειας κ. Σοφία Φούκη. 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Πρύτανης Νεγρεπόντη – Δελιβάνη για Νικόπολη και UNESCO

Επόμενο Άρθρο

Στις 9 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...