Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, 6:31

Σε ισχύ το σχέδιο δράσης του Δήμου Πρέβεζας για την πανδημία

O Δήμος Πρέβεζας από την εμφάνιση της πανδημίας του Κορωνοϊού, παρακολουθώντας μέσω των αρμοδίων οργάνων του όλα τα μέτρα που θεσπίζονταν από την Κεντρική Κυβέρνηση, λειτούργησε και κύριο γνώμονα την ασφάλεια των δημοτών του και ειδικότερα την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των εργαζομένων του.

Μέτρα προστασίας σε όλους τους υπαλλήλους

Εφοδίασε όλους τους εργαζόμενους με μέτρα προστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικά, προστατευτικά, αύξησε την καθαριότητα στους χώρους λειτουργίας του και για πρώτη φορά από την λειτουργία του Δήμου Πρέβεζας ενεργοποιήθηκε ο θεσμός του Ιατρού Εργασίας. Επιπρόσθετα ο Δήμος Πρέβεζας ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Κεντρικής Πολιτείας με απόφαση Δημάρχου έχει καταρτίσει και θέσει σε ισχύ Σχέδιο Δράσης για την εμφάνιση Κρούσματος στις Υπηρεσίες του Δήμου, το οποίο έχει γνωστοποιηθεί σε όλους του υπαλλήλους, στους αιρετούς αλλά και στους Δημότες μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Γενικός συντονιστής κρουσμάτων ο Γιάννης Δαρδαμάνης

Επιπλέον με απόφαση Δημάρχου έχει οριστεί Γενικός Συντονιστής Διαχείρισης Κρουσμάτων στις Υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας. Το ως άνω Σχέδιο από την εφαρμογή του ακολουθείται πιστά τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από τους εργαζόμενους στο Δήμο. Σύμφωνα με το ως άνω σχέδιο και κατόπιν εντολών που δόθηκαν από τον Γενικό Συντονιστή κ. Ι. Δαρδαμάνη λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των εργαζομένων όπου ήταν απαραίτητο.

Ακολουθούμε τα μέτρα προστασίας

Σήμερα όντας αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Κορωνοϊού και ιδιαίτερα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στην περιοχή μας, καλούμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά να επιδείξουμε υπευθυνότητα και ψυχραιμία. Στην κρίσιμη υγειονομικά περίοδο που διανύουμε, η υπόνοια ότι η Δημοτική Αρχή δεν ακολουθεί τα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους των υπηρεσιών της και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων στους Δημότες μας, θεωρούμε ότι δε συνάδει με τις αξίες και τις αρχές της κοινωνίας μας.

Υπευθυνότητας από όλους μας

Είναι η ώρα που καθένας από εμάς θα πρέπει να αποδείξει την υπευθυνότητά του σαν άτομο αλλά και σαν μέλος της κοινότητας που ζούμε. Μόνο έτσι θα  μπορέσουμε να βγούμε αλώβητοι από την μάχη που καλούμαστε να δώσουμε.

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 10 Νοεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Την έντονη διαμαρτυρία για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό μετέφερε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στον περιφερειακό διευθυντή Δυτικής Ελλάδος της Τράπεζας Πειραιώς ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...