Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 6:23

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο ΙΕΚ Πρέβεζας

Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου (3) και του 1ου Γυμνασίου (1), πριν από λίγο έγινε γνωστό έναν ακόμη σε εκπαιδευτικό που εργάζονταν στο ΙΕΚ Πρέβεζας αλλά και το ΙΕΚ Άρτας.

Η ίδια εμφάνισε συμπτώματα όπως πονόλαιμο και πυρετό το Σάββατο και πήγε από μόνη της να κάνει το τεστ την Κυριακή για να της ανακοινωθεί πως είναι θετική στον κορονοϊό Τρίτη το πρωΐ.

Αμέσως ενημερώθηκε ο διευθυντής του ΙΕΚ Πρέβεζας Γιάννης Αναγνωστάκης από την ίδια, ενώ άμεσα ενημερώθηκε και ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Η ίδια μαζί με την οικογένειά της βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες κανείς από τους μαθητές δεν έχει εμφανίσει οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Ωστόσο ο ΕΟΔΥ ζήτησε όλοι οι μαθητές με τους οποίους έκανε μάθημα η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 7 μέρες, ενώ να είναι σε εγρήγορση, αφού πρόκειται για νεαρούς σπουδαστές, που υπάρχει περίπτωση να μην εμφανίσουν και συμπτώματα του ιού.

Το onprevezanews.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΙΕΚ Πρέβεζας Γιάννη Αναγνωστάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε το θετικό κρούσμα λέγοντας τα εξής: ” Ενημερώθηκα από την ίδια την εκπαιδευτικό πώς είναι θετική και αμέσως ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να μας δώσει οδηγίες. Μέχρι στιγμής κανένας από τους σπουδαστές δεν έχει εκδηλώσει οποιοδήποτε σύμπτωμα. Τελευταίο μάθημα μάλιστα έγινε την Πέμπτη, όποτε είμαστε σε αναμονή μέχρι την συμπλήρωση 7 ημερών”.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο Πρέβεζας – Μέτρα προστασίας ζητούν οι εργαζόμενοι

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 10 Νοεμβρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...