Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023, 9:34

Σε… αποθήκες οι πυροσβέστες.. Τριτοκοσμικές συνθήκες διαμονής!

Έφυγαν από διάφορες υπηρεσίες της Ηπείρου στις δώδεκα το μεσημέρι.. Κατέληξαν στη Θάσο περίπου μεσάνυχτα.

Και κει οδηγήθηκαν στο χώρο διαμονής και ξεκούρασης.

Ο λόγος για τους 26 πυροσβέστες και τη μία ομάδα δασοκομάντος που έφυγε χιλιόμετρα μακριά για να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ο χώρος που οδηγήθηκαν οι πυροσβέστες για λίγες ώρες ύπνου και ξεκούρασης είναι αυτός αποθήκης κάμπινγκ όπου διαμορφώθηκε πρόχειρα, με ακατάλληλα κρεβάτια και στρώματα.

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας των συνθηκών διαμονής…

Καμία μέριμνα, καμία φροντίδα για πολλοστή φορά. Συνθήκες εντελώς διαφορετικές από αυτές που έχουν οι ξένες πυροσβεστικές αποστολές που βρίσκονται στην χώρα.

Πρόβλημα μόνιμο, για το οποίο δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία πρόνοια από τη φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και πολύ περισσότερο από την πολιτική ηγεσία.

Φέτος οι μετακινήσεις πυροσβεστών από την μία άκρη της χώρας στην άλλη, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Απόδειξη των μεγάλων κενών που έχουν δημιουργεί στο Πυροσβεστικό Σώμα τα οποία αντί να καλυφθούν με πρόσληψη προσωπικού, αντιμετωπίζονται δια της μεταφοράς προσωπικού.

Από την Ήπειρο οι μετακινήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή. Σημειώνεται δε ότι μία και μοναδική φορά –πριν από μερικές ημέρες- που ζητήθηκε συνδρομή από άλλες πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση δύναμης σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας θα πρέπει να συνοδεύεται και από μέριμνα για ανθρώπινες συνθήκες διαμονής. Ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που επί ώρες σβήνουν φωτιές.

Πηγή: epiruspost.gr


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Απόλλων Πάργας: Κυκλοφόρησε η φανέλα της Γ’ Εθνικής με φόντο το νησάκι της Παναγίας

Επόμενο Άρθρο

Συμβαίνει τώρα: Εκτροπή Ι.Χ στη Ν. Κερασούντα με τραυματισμό (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...