Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 10:05

”Πυρά” Δημήτρη Καραμανίδη κατά Νίκου Γεωργάκου για αθλητικές υποδομές και έργα

Βολές κατά του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καραμανίδης με αφορμή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε στις 12 Αυγούστου δια περιφοράς για το 7ο θέμα με τίτλο ”4η Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2022”.

Ο Δημήτρης Καραμανίδης στο συγκεκριμένο θέμα έδωσε την αρνητική του ψήφο, δικαιολογώντας αυτή του την απόφαση με δελτίο τύπου που απέστειλε στα τοπικά Μ.Μ.Ε, προκειμένου να μάθουν και οι δημότες τον λόγο.

Μάλιστα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κάνει μία λεπτομερέστατη αναφορά σε ότι ο ίδιος είχε κάνει ως εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού του δήμου Πρέβεζας, πριν την παραίτησή του και ταυτόχρονα την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό ”Δήμος της καρδιάς μας” , λέγοντας χαρακτηριστικά ”να ζητήσω ένα τεράστιο ΣΥΓΝΩΜΗ από τους πολίτες του δήμου μας διότι ευθύνομαι που είστε σε αυτή την θέση” φωτογραφίζοντας ευθέως τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο.

Ο Δημήτρης Καραμανίδης στην αναλυτικότατη αναφορά του δίνει στο φως όλα τα στοιχεία και τις ενέργειες που ο ίδιος είχε κάνει μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ”Πέρασαν δυόμιση ολόκληρα χρόνια απραξίας από την πλευρά του δημάρχου και είναι ο μόνος που φέρνει την ευθύνη στο 100%.

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωσή του:

Σε συνέχεια της 14179/08.08.2022 Πρόσκλησης για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δια περιφοράς) καθώς επίσης και της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με τον Πρόεδρο του ΔΣ, σας γνωρίζω την ψήφο μου ως ακολούθως:

  • ΘΕΜΑ 1ο: ΘΕΤΙΚΗ
  • ΘΕΜΑ 2ο: ΘΕΤΙΚΗ
  • ΘΕΜΑ 3ο: ΘΕΤΙΚΗ
  • ΘΕΜΑ 4ο: ΘΕΤΙΚΗ
  • ΘΕΜΑ 5ο: ΘΕΤΙΚΗ
  • ΘΕΜΑ 6ο: ΘΕΤΙΚΗ
  • ΘΕΜΑ 7ο: ΑΡΝΗΤΙΚΗ
  • ΘΕΜΑ 8ο: ΘΕΤΙΚΗ
  • ΘΕΜΑ 9ο: ΘΕΤΙΚΗ
  • ΘΕΜΑ 10ο: ΘΕΤΙΚΗ
  • ΘΕΜΑ 11ο: ΘΕΤΙΚΗ
  • ΘΕΜΑ 12ο: ΘΕΤΙΚΗ

Αιτιολόγηση αρνητικής ψήφου.

ΘΕΜΑ 7ο.

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι ο κύριος Γεωργάκος με την παρέα του «καταργούν» μία απόφαση δημοτικού συμβουλίου η οποία πάρθηκε (ΟΜΟΦΩΝΑ) στις 3 Απριλίου 2020 ημέρα Παρασκευή με αύξοντα αριθμό 94/ 2020.

Μια απόφαση από εισήγηση δικιά μου η οποία κατατέθηκε στην κρίση του ανώτερου θεσμικού οργάνου του Δήμου μας, έπειτα από πολλές ώρες εργασίας, αυτοψίας, έρευνας και συζητήσεων με την διευθύντρια της Τεχνικής υπηρεσίας κα.Μωραΐτη. Τα νούμερα τα οποία βάλαμε στην κατανομή δεν ήταν τυχαία, απεικόνιζαν τις πραγματικές ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου μας που μπορούσαν να καλυφθούν με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση, ύστερα από έρευνα τιμών.

Πέρασαν δυόμιση ολόκληρα χρόνια απραξίας από την πλευρά του δημάρχου και είναι ο μόνος που φέρνει την ευθύνη στο 100%, μιας και εγώ ως υπεύθυνος αθλητισμού πέρα από τις επανειλημμένες προφορικές οχλήσεις μου έχω καταθέσει και τρεις έγγραφες πρωτοκολλημένες επιστολές, όπου εκφράζω την δυσαρέσκεια μου για την καθυστέρηση των εργασιών.

Τώρα πλέον μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι υπήρχε σκοπιμότητα για την καθυστέρηση των τριών ετών ως σήμερα.

Πως γίνεται επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια να ισχυρίζεστε κύριε Γεωργάκο και κύριε Ακρίβη ότι η συγκεκριμένη κατανομή αποτελεί κατάτμηση και δεν μπορεί να προχωρήσει οικονομικά και να έρχεστε σήμερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να κάνετε αυτό που ζητάει ο Καραμανίδης τρία χρόνια τώρα;

Από την μία χαίρομαι ιδιαίτερα που ακολουθείται κατά γράμμα το πρόγραμμα μου αλλά δεν θα σταματήσω να λυπάμαι για τα χρόνια και τα χρήματα που χάθηκαν.

Και ας εμβαθύνω λιγάκι ως προς την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής,

α) Ζητάτε κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο Λούρο όπως είχα προγραμματίσει με την διαφορά ότι το κοστολόγιο για ένα τέτοιο γήπεδο είναι της τάξης των 60.000€ ενώ εσείς ζητάτε 108.000€.

Πραγματικά τι δικαιολογεί αυτή την τεράστια αύξηση ποσού;;;

β) Αυξάνεται το ποσό στο γήπεδο μπάσκετ του Καναλίου και πολύ καλά κάνετε γιατί όπως θυμάστε σας εξηγούσα από τότε ότι το κοστολόγιο για μια σωστή και άρτια εγκατάσταση αυτού του τύπου αγγίζει τις 70.000€. Γιατί 50.000€; Με ενημέρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής από καιρό ότι κάνατε κουβέντα για μισοδουλειές… δήθεν πως δεν επαρκούν τα κονδύλια. Θα σας συνιστούσα να κάνετε σωστή διαχείριση.

4+6) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Ζητάτε δήθεν την συντήρηση του συνθετικού χλοοτάπητα στην ΔΕ Λούρου με ποσό 36.960,06€ και την συντήρηση χλοοτάπητα στην ΔΕ Καναλίου με ποσό 12.000€

Σύνολο: 48.960,06€

Αλήθεια αυτά δεν επισκευάστηκαν – συντηρήθηκαν την αμέσως επόμενη ημέρα της ανεξαρτητοποίησης μου; (17/01/2022)

Αναρωτιέμαι και ρωτάω ευθέως. Γιατί ενώ ο ίδιος άνθρωπος με αυτοψίες και ενδελεχή καταγραφή, καθώς επίσης και με επιπλέον υλικό (για να έχουμε απόθεμα) μου έχει δώσει αναλυτική προσφορά με το ποσό των 34.560,78€ για όλα τα γήπεδα και των τριών δημοτικών ενοτήτων, συμπεριλαμβανομένου και του 5Χ5 του Καναλίου, εμείς πληρώσαμε αρκετές χιλιάδες ευρώ παραπάνω; Και χωρίς το γήπεδο του Καναλίου. Και δεν φτάνει αυτό αλλά ζητάτε επιπλέον άλλες 48.960,06€ για τι; Και φυσικά γιατί;

5+7) τα προσπερνάω, απλά ελπίζω να αφορούν το σύνολο των εγκαταστάσεών και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις.

8) προμήθεια εξοπλισμού 336.954,00€

Θα σας υπενθυμίσω τι είχα σχεδιάσει τότε για να μην τα ξεχάσετε.

1) Μελέτη πίστας MOTOCROSS Κούκος.

2) Αναβατόριο για ΑΜΕΑ στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου.

3) Κατασκευή πίστας SKATEBOARD.

4) Αλλαγή των καθισμάτων στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου .

5) τουαλέτες στα γήπεδα BEACH VOLLEY.

6) κερκίδες στα γήπεδα BEACH VOLLEY.

7) Υπηρεσίες ελέγχου – επιθεώρησης και πιστοποίησης όλων των αθλητικών χώρων και άλλα πολλά τα οποία σας είχα καταθέσει εγγράφως και πόσα ακόμη που σας ζητούσα προφορικά.

Εύχομαι για το ποσό των 336.954,00€ να κάνετε και εσείς «κατάτμηση» και όχι εξάτμιση!

Θέλω επίσης να εκφράσω την βαθύτατη δυσαρέσκεια μου για την ανύπαρκτη ηγεσία σας και να ζητήσω ένα τεράστιο ΣΥΓΝΩΜΗ από τους πολίτες του δήμου μας διότι ευθύνομαι που είστε σε αυτή την θέση.

Επίσης να σας υπενθυμίσω ότι για το καλό του τόπου είμαι πάντα διαθέσιμος να προσφέρω.

Αγαπάω την Πρέβεζα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι πάντα για το καλύτερο.

Καλή Παναγιά με υγεία και αγάπη σε όλες και όλους!

Με εκτίμηση, 

Δημήτριος Καραμανίδης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

15 Αυγούστου: Κορύφωση εκδηλώσεων στο Δήμο Πάργας

Επόμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα ”αγκάλιασε” τον δικό της Νικηφόρο και εκείνος την απογείωσε

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...