Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 15:43

Πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου ”Πρέβεζα” για το Πανεπιστημιακό Τμήμα

Μετά από τον θόρυβο που προκάλεσε η παράλογη, ακατανόητη και ιδιοτελής πρόταση ορισμένων καθηγητών για τη μεταφορά του Τμήματος ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, δεν θα αναφερθούμε στα κίνητρα τους, ούτε στις Υποδομές, ούτε στις ελλείψεις ούτε στα πλεονεκτήματα ( αυτά έχουν γίνει σαφέστατα από όλους ) , της όποιας απόφασης επικρατήσει στο τέλος. Θα προτείνουμε μια εναλλακτική για το μέλλον του Τμήματος, η οποία θα το καταστήσει πολύ πιο ανταγωνιστικό στο χώρο των συγγενών Τμημάτων, είναι συμβατή με την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και θα συμβάλει τόσο στην αναβάθμιση του Τμήματος όσο και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

  1. Το Τμήμα να ονομαστεί σε «Λογιστικής και Ελεγκτικής»
  2. Η διάρκεια σπουδών να είναι 5 έτη και θα οδηγεί απευθείας στη λήψη Πτυχίου Master(Μεταπτυχιακό).
  3. Το 5οέτος θα διδάσκονται τα μαθήματα εξειδίκευσης, δηλαδή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος. Τα μαθήματα αυτά θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για τους εισακτέους του Τμήματος.
  4. Τα μαθήματα του 5ουέτους θα προσφέρονται ταυτόχρονα ΔΩΡΕΑΝ σε αποφοίτους άλλων Τμημάτων στους οποίους θα απονέμεται αντίστοιχος Μεταπτυχιακός Τίτλος.
  5. Τα ίδια μαθήματα, του 5ουέτους, θα προσφέρονται και στην Αγγλική γλώσσα, ως αυτοδύναμο Ξενόγλωσσο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, με δίδακτρα, που θα απευθύνεται σε αποφοίτους αντίστοιχων Τμημάτων από το εξωτερικό, π.χ. από Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Σερβία, Τουρκία, Ιταλία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Κροατία, κλπ.
  6. Τα μαθήματα του 5ουέτους θα περιλαμβάνουν εξειδικευμένα και αναλυτικά θέματα Λογιστικής, όπως Ναυτιλιακή, Τουρισμού, Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, κλπ, καθώς και εξειδικευμένες προσεγγίσεις Ελεγκτικής στις επιχειρήσεις αυτές.
  7. Οι απόφοιτοι του 5ετούς προγράμματος θα πιστοποιούνται ως Εσωτερικοί Ελεγκτέςκαι θα έχουν εξεταστεί επιτυχώς στα κυριότερα μαθήματα που απαιτούνται εξετάσεις για το επάγγελμα του Ορκωτού Λογιστή-Ελεγκτή.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    

Κων/νος  Λογοθέτης                                                                      Ελένη  Μίχα

 

Φωτογραφία: mypreveza.gr


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα τίμησε την 25η Μαρτίου – (φωτογραφίες-βίντεο-live)

Επόμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα και η Ελληνική Επανάσταση. Σύντομη επισκόπηση του Σπύρος Σκλαβενίτη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...