Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023, 10:55

Παρουσιάζεται η νέα ποιητική συλλογή της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου, με τίτλο «Μεσοδιάστημα»

Ο Σύλλογος Περί Βιβλίου Πρέβεζας και οι Εκδόσεις Πηγή, σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου, με τίτλο «Μεσοδιάστημα» την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 20:30 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής και Διαδραστικής Ενημέρωσης (πρώην Σφαγεία).

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει στο κοινό η Αθηνά Παππά (δημοσιογράφος).

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσει η Ελευθερία Αγγέλη (φιλόλογος), ο Μάνθος Δαρδαμάνης (γιατρός) και ο Βασίλης Μπότσιος (δικηγόρος). Αποσπάσματα θα απαγγείλει ο Χρήστος Τσούτσης (δημοσιογράφος, εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατική Φωνή»). Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν μουσικά οι Μαρία Μικρούλη και Αγγελική Κώστα.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΕΩΡΓΟΚΙΤΣΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

Η Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου γεννήθηκε το 1992 στην Πρέβεζα όπου διαμένει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ειδίκευση στη Μεσαιωνική και Νέα ελληνική Φιλολογία και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες. Έκανε την πρακτική της στο Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας. Το 2016 άνοιξε Φιλολογικό Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, διδάσκοντας όλα τα φιλολογικά μαθήματα, καθώς και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Παραδίδει μαθήματα δημιουργικής γραφής σε μαθητές 6 έως 18 ετών, με δεκάδες διακρίσεις σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Αρθρογραφεί από τα 16 σε εφημερίδες – τοπικής και μη- εμβέλειας, blogs, λογοτεχνικά περιοδικά. Ασχολείται με το ραδιόφωνο από την ίδια ηλικία και από το 2014 βρίσκεται στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας με την λογοτεχνική εκπομπή «Αντιθέσεις». Είναι ενεργός πολίτης της πόλης, μέλος πολιτιστικών και εκπαιδευτικών συλλόγων και συνδράμει εθελοντικά στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου. Τον Φεβρουάριο του 2022 ορίστηκε ως σύμβουλος δημάρχου για θέματα πολιτισμού. Με την συγγραφή ασχολείται από τα μαθητικά χρόνια, ποιήματά της καθώς και πεζά, έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες και έχουν συμπεριληφθεί σε ομαδικές εκδόσεις (4η ομαδική ποιητική συλλογή των Εκδόσεων Διάνυσμα, Ποιητικό Ανθολόγιο Συνομιλώντας με τον Ρεμπώ των εκδόσεων Όστρια, Διηγήματα του εγκλεισμού 2020, εκδόσεις Άπαρσις, Με μια σχεδία, 2020, εκδ. Παρατηρητής της Θράκης, Σελίδες γραμμένες από πείσμα εκδ. Δήμου Βύρωνα 2020, Ανθολογία 1ου Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού 2021 «Έλληνες προσκλητήριο 1821-2021» εκδ. Αμφικτυονία Ελληνισμού 2021, Συνομιλώντας με τον ΝαζίμΧικμέτεκδ. Δρόμων 2021, Αξίζει να τολμάμε εκδ. Δήμου Βύρωνα 2021, Συνομιλώντας με τον εαυτό μου εκδ. Δρόμων 2022, Συλλογή 18 διηγημάτων από τον 9ο Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος εκδ. Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας 2022). Έχει λάβει διακρίσεις σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (1ο βραβείο σατυρική ποίηση 2020, 3ο βραβείο ποίηση με ελεύθερο στίχο 2020, 3ο έπαινο ποίηση με έμμετρο στίχο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης Κέφαλος, 1Ο έπαινο σε διήγημα με ελεύθερο στίχο, 3ο βραβείο στην κατηγορία παραμύθι, Τιμητική διάκριση στην κατηγορία ιστορία flashfiction και ακόμη 9 διακρίσεις στον λογοτεχνικό διαγωνισμό «Σικελιανά», Διάκριση «Οδυσσέας Ανδρούτσος» στον 10 Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, έναν έπαινο και δύο τιμητικές διακρίσεις στον ελεύθερο, έμμετρο και μουσικό στίχο αντίστοιχα στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Κέφαλος, 2ο Βραβείο στον 9ο Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος που διοργανώνεται από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας 2022). Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Αντιθέσεις» κυκλοφόρησε το 2019 από τις εκδόσεις Πηγή.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Τα ξωτικά Ζηρού ”ξύπνησαν” την δημοτική αρχή

Επόμενο Άρθρο

Την Κυριακή 21 Αυγούστου “Γελάμε δυνατά” και συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...