Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 9:18

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Μήνυμα Δημάρχου Πάργας κ. Ζαχαριά

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και καλούμαστε να αναλογιστούμε τη θέση που έχουν κερδίσει οι γυναίκες στο σύγχρονο κοινωνικό ιστό.  Είναι ευχάριστο το γεγονός, ότι τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρούμε πως οι ανισότητες και οι διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων έχουν εξαλειφθεί. Το αποτέλεσμα είναι η κοινωνία μας να έχει φθάσει σε ένα επιθυμητό σημείο, ώστε να μπορούμε να μιλούμε για την πλήρη εξίσωση των δύο φύλων στον κοινωνικό και στον εργασιακό τομέα.

Η κοινωνία μας έχει αλλάξει σελίδα, προχωρά μπροστά με αισιοδοξία και διαφάνεια, αφήνοντας στο παρελθόν τη στάση μιας κοινωνίας οχυρωμένης με την κατάχρηση εξουσίας σε βάρος των γυναικών. Με αφορμή το νέο πνεύμα της εποχής, ο Δήμος Πάργας πραγματοποιεί δράσεις που διασφαλίζουν τον πραγματικό ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία μας όπως : τη σύσταση της Επιτροπής Ισότητας, τη συνεργασία με το Επιμελητήριο Πρέβεζας για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και την άψογη συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους γυναικών του Δήμου μας. Ειδικότερα, οι γυναικείοι σύλλογοι του Δήμου μας είναι πρωτοπόροι σε κοινωνικές παρεμβάσεις, εθελοντικές δράσεις και κινητοποιήσεις σε καθημερινά θέματα του Δήμου.

Ο Δήμος Πάργας ακολουθώντας αυτή την πρακτική, στοχεύει στην τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας και γενικότερα την ηγεσία σε σημαντικές κοινωνικές δομές.

Προηγούμενο Άρθρο

Παγώνη: Στο πικ τα κρούσματα αυτή τη βδομάδα – Ανοιγμα σχολείων, μαγαζιών στις 16 Μαρτίου

Επόμενο Άρθρο

Δράση για την Ημέρα της Γυναίκας και μήνυμα Δημάρχου Νίκου Καλαντζή

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...