Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 4:34

Δράση για την Ημέρα της Γυναίκας και μήνυμα Δημάρχου Νίκου Καλαντζή

Από το1909 η 8η Μαρτίου έχει σηματοδοτηθεί και στη συνέχεια θεσμοθετηθεί, ως «Ημέρα της Γυναίκας». Είναι μία ημέρα τιμής αλλά και προβληματισμού για την ισότιμη συμμετοχή και παρουσία της γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι, στις ίσες ευκαιρίες. Αν και έχουν γίνει πολλά μέχρι σήμερα ωστόσο χρειάζονται να γίνουν ακόμη περισσότερα. Σε πολλούς χώρους εργασίας, οι γυναίκες αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες για ομοειδείς εργασίες, πλήττονται σε μεγαλύτερα ποσοστά από την ανεργία, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Η «Ημέρα της Γυναίκας» πέραν του ότι έρχεται να μας υπενθυμίσει τη διαχρονική παρουσία της Γυναίκας στην οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους, είναι και μια επέτειος σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Δυστυχώς στη χώρα μας, οι πρόσφατες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που, ως χιονοστιβάδα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης, το οποίο ενώνεται με το διεθνές κίνημα κατά της αποσιώπησης και υπέρ της μηδενικής ανοχής στα εγκλήματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και βίας στους χώρους εργασίας, αλλά όχι μόνο. Η κατάσταση αυτή μας απέδειξε ότι η ισότητα των δύο φύλων δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ζήτημα που κατοχυρώνεται από ένα νομικό κείμενο. Είναι κάτι ευρύτερο και κατοχυρώνεται μέσα από μια διαρκής καθημερινή μάχη. Απαιτείται διεκδίκηση,  έμπνευση και κυρίως σεβασμός στην καθημερινότητα μας, στην οικογένειά μας, στους εργασιακούς χώρους, στην κοινωνία μας. Αγώνας ενάντια σε προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Σ ένα σταυροδρόμι όπου τα πάντα θα καθοριστούν από τις επιλογές και τη στάση που θα επιδείξουμε ως κοινωνία.

Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί!

Εύχομαι Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρές σε όλες τις Γυναίκες του Δήμου μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου!

Συμβολική δράση από τον Δήμο Ζηρού

Σήμερα ο Δήμος Ζηρού, προχώρησε σε μία συμβολική δράση, προκειμένου να τιμήσει τις Γυναίκες. Πρόσφερε από ένα τριαντάφυλλο σε κάθε γιατρό και νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες που παρέχουν στον τομέα της Υγείας και βέβαια για τον καθημερινό δύσκολο αγώνα που δίνουν εν μέσω πανδημίας. Επίσης από ένα τριαντάφυλλο πρόσφερε στις γυναίκες στελέχη του Αστυνομικού τμήματος Φιλιππιάδας για την δική τους σημαντική προσφορά στην ασφάλεια της περιοχής.

Τα λουλούδια στις Γυναίκες καθώς και από μία ανθοδέσμη στο Κ.Υ. Φιλιππιάδας και στο Αστυνομικό Τμήμα, πρόσφεραν ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Χασίδης.

Προηγούμενο Άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Μήνυμα Δημάρχου Πάργας κ. Ζαχαριά

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα Δημάρχου Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...