Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 10:22

Πάργα: Οι 7 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε (φωτογραφίες-βίντεο)

Δυνατό χαρτί της Πάργας είναι οι εντυπωσιακές παραλίες της. Εκεί όπου η Ήπειρος συναντά το Ιόνιο, γύρω από μια πανέμορφη χρωματιστή πόλη, θα ανακαλύψετε αμμουδιές με εξωτικά νερά που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν σε νησί. Ιδού 7 θαυμάσιες παραλίες της Πάργας που δεν πρέπει να χάσετε

Οι εκπληκτικές παραλίες στα λαμπερά γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και ένας αμφιθεατρικά χτισμένος οικισμός με όμορφα σπίτια και στενά σοκάκια, έχουν κάνει εδώ και χρόνια την Πάργα έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για όσους αναζητούν αποδράσεις δίπλα στο κύμα χωρίς να χρειαστεί να μπουν ούτε για ένα λεπτό σε καράβι. Εδώ νιώθεις πραγματικά σαν να είσαι σε νησί.

Γύρω από το κοσμοπολίτικο θέρετρο του Ιονίου απλώνονται πολυάριθμες παραλίες που έχουν φανατικούς θαυμαστές. Οι υπέροχες αμμουδιές, τα κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο τοπίο που τις περιβάλλει, διαμορφώνουν ένα ξεχωριστό σκηνικό για ήρεμες διακοπές με νησιωτικό αέρα. Ακολουθούν οι 7 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στην Πάργα.

Οι καλύτερες παραλίες της Πάργας

Βάλτος

Στα δυτικά της Πάργας εκτείνεται η ίσως πιο γνωστή και κοσμοπολίτικη παραλία της περιοχής, ο Βάλτος. Η μεγαλύτερη παραλία της Πάργας βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον εντυπωσιακό βράχο που είναι χτισμένο το κάστρο, στο πίσω μέρος της πόλης. Η παραλία καλύπτεται από ψιλή χρυσαφένια άμμο, ενώ τα νερά βαθαίνουν ομαλά. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε όλα τα θαλάσσια σπορ, ενώ γύρω από την παραλία λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και μίνι μάρκετ.

  • Tip: Η παραλία είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία και διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

Πίσω Κρυονέρι

Εντός της πόλης συναντά κάποιος το Κρυονέρι, μια αμμουδιά που αντικρίζει το νησάκι της Παναγιάς. Δίπλα ακριβώς προς τα ανατολικά βρίσκεται το Πίσω Κρυονέρι, μια μικρή παραλία, επίσης εντός του οικισμού της Πάργας, που είναι ιδανική για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία της κεντρικής παραλίας. Η παραλία, που περιστοιχίζεται από ψηλούς βράχους, είναι οργανωμένη και έχει βότσαλο και λίγη άμμο.

  • Tip: Αν νοικιάσετε ένα ποδήλατο θαλάσσης, μπορείτε να δείτε το νησάκι της Πανάγιας, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις λίγων λεπτών, καθώς και πολύ μικρές και απόμερες αμμουδιές που είναι κρυμμένες πίσω από τα άγρια βράχια.

Λύχνος

Στα ανατολικά, 3 χλμ. έξω από την πόλη της Πάργας υπάρχει η παραλία Λύχνος, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Η παραλία περιβάλλεται από το πράσινο του βουνού και από τους ελαιώνες της Πάργας, που σε συνδυασμό με τα καταγάλανα και τα κρυστάλλινα νερά την κάνουν μία από τις πιο αγαπημένες και ξεχωριστές παραλίες της Πάργας. Η παραλία είναι αμμώδης, αλλά έχει και σημεία με χαλίκια.

  • Tip: Ο Λύχνος έχει και δύο μικρά θαλάσσια σπήλαια που αξίζει να ανακαλύψετε.

Σαρακήνικο

Η παραλία Σαρακήνικο βρίσκεται 12 χλμ. από την Πάργα, μετά το χωριό Αγιά, στο βάθος ενός κλειστού κόλπου με πεντακάθαρα νερά. Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες στην περιοχή, με ψιλή άμμο και βοτσαλάκι στο μεγαλύτερο μέρος της. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, ταβέρνες, beach bars και cafe.

  • Tip: Μπορείτε να έρθετε και με καραβάκι από την Πάργα.

Αϊ Γιαννάκης

Λίγο πριν φτάσετε στο χωριό Αγία Κυριακή, 5 χλμ. από την Πάργα, θα συναντήσετε τον όμορφο κόλπο του Αϊ Γιαννάκη. Είναι μια μικρή παραλία με βότσαλα, που την προτιμάει αρκετός κόσμος γιατί είναι ήσυχη και τα νερά της πεντακάθαρα. Δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο πάνω από την παραλία υπάρχει μια καντίνα με ωραία θέα στη θάλασσα.

  • Tip: Στο κέντρο του κόλπου αναβλύζει πηγή γλυκού νερού. Το νερό μεταφέρεται υπόγεια από τη διπλανή λίμνη του Καλοδικίου, γνωστή στην περιοχή και ως «λίμνη με τα νούφαρα».

Αλωνάκι Φαναρίου

Κρυμμένη μέσα σε μικρά δρομάκια που σε οδηγούν σε αυτή από το χωριό Βαλανιδοράχη, μέσα από ένα δάσος με πεύκα, η παραλία Αλωνάκι Φαναρίου είναι μία από τις ομορφότερες του νομού Πρέβεζας. Βρίσκεται μέσα σε ένα μικρό πανέμορφο κολπίσκο με έναν μεγάλο βράχο στη μέση του. Για να φτάσετε στην παραλία θα χρειαστεί να κατηφορίσετε από ένα χωμάτινο μονοπάτι και να κατεβείτε μερικά σκαλιά. Η θέα είναι καταπληκτική και το τοπίο θα σας αποζημιώσει. Γαλαζοπράσινα νερά, πλούσια βλάστηση μέχρι τη θάλασσα και μια άγρια ομορφιά!

  • Tip: Δεν είναι οργανωμένη επομένως καλό είναι να έχετε ομπρέλα μαζί σας. Υπάρχει μια καντίνα λίγο πιο πάνω από την αμμουδιά για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Όρμος του Οδυσσέα

Λίγο νοτιότερα της Πάργας και κοντά στο χωριό Βαλανιδοράχη, ο Όρμος του Οδυσσέα ή παραλία της Κερέντζας (όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι) είναι μια υπέροχη παραλία, όπου ο μύθος μπλέκεται με την ομορφιά της φύσης. Αυτή την παραλία λέγεται ότι επέλεξε ο Οδυσσέας για να αποφύγει το μένος των θεών, προβληματισμένος από δυσοίωνη προφητεία του Μάντη Τειρεσία. Πρόκειται για μια αμμώδη και ανοργάνωτη παραλία με ρηχά νερά, που επιλέγουν εδώ και χρόνια επισκέπτες με τροχόσπιτα, καθώς η περιοχή είναι ιδανική για εναλλακτικό τουρισμό.

  • Tip: Αξίζει να επισκεφτείτε το διάσημο Νεκρομαντείο που βρίσκεται σε απόσταση 7 χλμ., καθώς και τις γειτονικές παραλίες Αλωνάκι και Σκάλα.

Πηγή: reader.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Λίγα λουλούδια για τον 14χρονο…ΑΓΓΕΛΟ

Επόμενο Άρθρο

Δύο έργα με χειροτεχνίες κολάζ που φιλοτέχνησαν μαθητές και μαθήτριες των ΚΔΑΠ του Δήμου, επιλέγηκαν στα 100 κορυφαία της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...