Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας (βίντεο-φωτογραφίες)

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης στην Πρέβεζα, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση για τους εορτασμούς του Πολυούχου της Πρέβεζας Αγ. Χαραλάμπους.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή ΝΔ Ν. Πρέβεζας Στέργιο Γιαννάκη και τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας αντιστράτηγο Κωνσταντίνος Σκούμα, προχώρησε σε μία σειρά επαφών με στελέχη της Ν.Δ, ενώ ακολούθησε η επίσκεψή του στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας.

Στο ξενοδοχείο Dioni Boutique Hotel, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Ν. Πρέβεζας Νίκο Σολδάτο και τον πρόεδρος της Τοπικής Σωτήρη Πάτση, από τους οποίους ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν το νομό. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, εκεί όπου τον περίμεναν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας Κώνσταντίνος Σιώρος, Διοικητές όλων των τμημάτων καθώς και αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας, καλωσόρισε τον υφυπουργό προσφέροντάς του μία εικόνα με τον προστάτη της Πρέβεζας Αγ. Χαραλάμπο.

Τέλος ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκεί όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Βαγγέλης Μυλωνάς, ο γραμματέας Βασίλης Στέφος και ο Οργανωτικός Γραμματέας και Ταμίας Θωμάς Κολιοφώτης με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν κυρίως ελλείψεις σε εξοπλισμό, το κτιριακό και άλλα, δίνοντας στον κ. Οικονόμου και ένα Υπόμνημα.

Δείτε το υπόμνημα:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

κ. Υφυπουργέ

Σας καλωσορίζουμε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας και με αφορμή την επίσκεψη σας θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσής μας. Θεωρούμε ότι η συμβολή σας για την επίλυσή τους είναι πολύ σημαντική, καθώς εκτός από την θέση σας ως Υφυπουργός του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, έχετε διατελέσει και Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, γνωρίζοντας από πολύ κοντά τα προβλήματα του Αστυνομικό Προσωπικού.

  • Κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου

Αρχικά, θα θέλαμε να αναφερθούμε στις προσπάθειες που έχουν αρχίσει για την ανεύρεση οικοπέδου μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας  και του Δήμου Πρέβεζας, ώστε με την συμβολή της Πολιτείας, η πόλη της Πρέβεζας να αποκτήσει ένα σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο. Όπως γνωρίζεται, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α Πρέβεζας στεγάζονται σε ιδιωτικό κτίριο, για το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο δαπανά ετησίως ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την ενοικίασή του ενώ ταυτόχρονα η συντήρησή του θεωρείται ελλιπής και επιπρόσθετα έχει λήξη η σύμβαση για την χρήση του κτιρίου. Θεωρούμε ότι η δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου με δαπάνες του δημοσίου, είναι ως προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της Πολιτείας και παρότι οι συζητήσεις για το θέμα αυτό βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο πιστεύουμε ότι το έδαφος είναι γόνιμο για ένα τέτοιο βήμα και ευελπιστούμε να σας έχουμε αρωγό στην συνέχεια των προσπαθειών μας.

  • Ακαταλληλότητα του λεωφορείου της Διμοιρίας Υποστήριξης Πρέβεζας
  • Χορήγηση ατομικών εφοδίων και ειδών ιματισμού

Για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να αναφερθούμε σε ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί το αστυνομικό προσωπικό και για το οποίο δεν έχει δοθεί λύση, παρότι έχει επισημανθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Οι συνάδελφοί μας διατηρώντας την αξιοπρέπεια τους και σεβόμενοι το λειτούργημα που επιτελούν, δαπανούν από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την προμήθεια ειδών ιματισμού και λοιπόν ατομικών εφοδίων ώστε η εμφάνιση και η παράσταση τους να είναι άψογη σύμφωνα με τις διαταγές του Σώματος. Με το υπ΄αριθμ. 300/1/2 από 13/01/2022 έγγραφο μας το οποίο σας έχουμε κοινοποιήσει, ζητάμε να βρεθεί επιτέλους μία λύση στο παραπάνω ζήτημα και τα ατομικά εφόδια να χορηγούνται στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις.

  • Αναξιοκρατία αποσπάσεων αστυνομικου προσωπικού

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας έχοντας ως βασική της αρχή την αξιοκρατία, έχει καταφέρει με τις παρεμβάσεις της τα τελευταία χρόνια, η επιλογή των αποσπασμένων μεταξύ του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α Πρέβεζας, να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον συνολικό χρόνο απόσπασης αλλά και την τελευταία απόσπαση, εμπεδώνοντας έτσι το αίσθημα δικαίου στο Αστυνομικό Προσωπικό της Διεύθυνσής μας.

Παρ’ όλα αυτά το αίσθημα αξιοκρατίας και δικαιοσύνης μεταξύ των μετακινούμενων αστυνομικών κλονίζεται είτε με διαταγές μετακίνησης που εκδίδονται απευθείας από το Αρχηγείο είτε και από την έλλειψη κριτηρίων κατά την επιλογή των μετακινούμενων.

κ. Υφυπουργέ, το αξιακό σύστημα του Σώματος επιβάλει να μπει φρένο στην αναξιοκρατία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο ζήτημα αυτό και με τις διαταγές του Αρχηγείου να μπαίνουν σαφή όρια και κριτήρια κατά την επιλογή των μετακινούμενων Αστυνομικών.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Ανέγερση του Μουσικού Σχολείο στο επίκεντρο και πάλι

Επόμενο Άρθρο

Με όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό ξεκίνησε ο εορτασμός για τον πολιούχο της Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...