Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 14:58

Με όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό ξεκίνησε ο εορτασμός για τον πολιούχο της Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο

Mε την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φαναρίου κ.Αγαθάγγελου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και με όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό.

Στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ.Αγαθάγγελος, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Ζαλόγγου κ.Γιώργος Σαριάνογλου, ο πρώην Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κ.Χρήστος Μπαΐλης κ.α.

Στο εσωτερικό του Ναού ο αριθμός των πιστών ήταν πολύ περιορισμένος λόγω των υγειονομικών μέτρων, ενώ είχαν αφαιρεθεί και τα καθίσματα.Στον προαύλειο χώρο είχε τοποθετηθεί η Εικόνα του Αγίου και τμήμα των Ιερών Λειψάνων, προκειμένου να προσκυνούν οι πιστοί και να ανάβουν το κερί τους, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια της ΛΕΚ Πρέβεζας για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Προστασίας του πολίτη Λευτέρης Οικονόμου. Ειδικότερα στις 7 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους θα ξεκινήσει η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ενώ στην Θεία Λειτουργία που θα ξεκινήσει στις 9π.μ από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο θα συλλειτουργήσουν οι Μητροπολίτες Φαναρίου Αγαθάγγελος και Πρεβέζης Χρυσόστομος.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη. Στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο. Τέλος, λόγω των υγειονομικών συνθηκών δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Μουσική εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας (βίντεο-φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα γιόρτασε τον Πολιούχο Αγ. Χαράλαμπο παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...