Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 9:51

Ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας καταγγέλλει την διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στην πρωτοβουλία εργαζομένων για συλλογή υπογραφών σε κείμενο διαμαρτυρίας – Καταγγέλλουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της διευθύντριας νοσηλευτικής υπηρεσίας

Τις τελευταίες ημέρες μια ομάδα εργαζομένων του νοσοκομείου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα στη μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πήρε την πρωτοβουλία να συντάξει ένα κείμενο διαμαρτυρίας (  το παραθέτουμε αυτούσιο στο τέλος) το οποίο αφού θα το υπέγραφαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα αποστέλλονταν στον υπουργό Υγείας, στην 6 η Υ.πε , στον Διοικητή και το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου. Το συγκεκριμένο κείμενο δεν έλεγε τίποτα παραπάνω απ όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων της περιοχής στην διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και σε δεκάδες παρεμβάσεις του συλλόγου εργαζομένων, δηλαδή  πώς το νοσοκομείο Πρέβεζας τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο στελέχωσης και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, δεν πληρεί   τις βασικές προϋποθέσεις για να νοσηλεύσει  επιβεβαιωμένους με  COVID 19 ασθενείς.

Το κείμενο αυτό είχε μοιραστεί στα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία συλλογής υπογραφών (είχαν συγκεντρωθεί 30-40 υπογραφές), υπήρξε ωμή παρέμβαση από τη διοίκηση της νοσηλευτικής υπηρεσίας σε εργαζόμενους του νοσοκομείου να πάρουν πίσω την υπογραφή ή να μην υπογράψουν. Αναρωτιόμαστε από πού αντλεί η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας  το θράσος  να λειτουργεί μέσα στο νοσοκομείο με τρόπο που υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες της, δεδομένου πως το συγκεκριμένο κείμενο ούτε την αφορά αλλά και ούτε και αποστέλλεται προς εκείνη;

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που η διευθύνουσα χρησιμοποιεί την ιδιότητα της για να δείξει το μένος της σε αγωνιζόμενους εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Επειδή  η σιωπή της διοίκησης του νοσοκομείου, απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές μόνο ως συγκάλυψη μπορεί να ερμηνευτεί ζητάμε από τον διοικητή του νοσοκομείου να πάρει θέση.

Αμέσως μετά την παραπάνω εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στην διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας όσο και στην διοίκηση του νοσοκομείου για την προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού των εργαζομένων. Ζητήθηκε μετ επιτάσεως να σταματήσει η καταχρηστική άσκηση εξουσίας από την πλευρά της διευθύνουσας και διαμηνύθηκε εκ νέου η στήριξη του συλλόγου στο κείμενο –διαμαρτυρία. Πως εξάλλου να μην στηριχτεί αφού έχει ήδη υπογραφεί από το σύνολο σχεδόν των συνδικαλιστών του νοσοκομείου.

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας έχοντας ως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων ασθενών και εργαζόμενων αγωνίζεται καθημερινά με δεκάδες κινηματικές δράσεις και απλώνει το χέρι του σε όλους όσους σηκώνουν το ανάστημα τους διεκδικώντας το δίκιο τους.

Απαιτούμε

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το νοσοκομείο Πρέβεζας
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Επίταξη των δομών Υγείας του ιδιωτικού τομέα για τις ανάγκες της πανδημίας
  • Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και σε άλλες ειδικότητες
  • Ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα
  • Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους

Πρέβεζα 12/11/2020

Διαμαρτυρία εργαζόμενων Γ.Ν.Πρεβεζας

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που μόνο ανησυχία και προβληματισμό εμπνέει.

Γνωρίζουμε ότι στην Παθολογική κλινική νοσηλεύονται 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19. Οι ασθενείς αυτοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μας κατόπιν προφορικής εντολής του διοικητή κ. Σκανδάλη στους εφημερεύοντες ιατρούς χωρίς τη συναίνεσή τους. Νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους, στον ίδιο όροφο με την Παιδιατρική κλινική και την Καρδιολογική κλινική.

Το ιατρικό προσωπικό που ασχολείται με τη θεραπεία και την παρακολούθησή τους είναι το ίδιο προσωπικό που επισκέπτεται πλέον και τη Χειρουργική κλινική καθώς και την Καρδιολογική κλινική, όπου φιλοξενούνται όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς της Παθολογικής, γεγονός εκ διαμέτρου αντίθετο με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που συστήνει συγκεκριμένους επαγγελματίες υγείας για την περίθαλψη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με αποκλειστική εμπλοκή τους σε αυτή.

Εξάλλου, στο νοσοκομείο 11 ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει Αναισθησιολόγος ενώ δεν υπάρχει ούτε Πνευμονολόγος, ούτε και Φυσικοθεραπευτής. Επίσης, είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Είναι λοιπόν ολοφάνερο, ότι το νοσοκομείο μας λόγω υποδομών και υποστελέχωσης προσωπικού είναι εντελώς ακατάλληλο για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τόσο γιατί η περίθαλψη αυτών είναι επισφαλής για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για τον ορατό κίνδυνο διασποράς της νόσου μεταξύ των υπολοίπων ασθενών και του προσωπικού.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιθανές επιπτώσεις που θα προκύψουν τόσο στο νοσοκομειακό όσο και στο γενικότερο πληθυσμό της Πρέβεζας.

Πρέβεζα 11/11/2020

Προηγούμενο Άρθρο

Το γράμμα 10χρονης στον Μητσοτάκη, τα χαμένα γενέθλια και η απάντηση του πρωθυπουργού

Επόμενο Άρθρο

Παράταση lockdown: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες -Πότε θα ανοίξει η χώρα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...