Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 15:11

Το γράμμα 10χρονης στον Μητσοτάκη, τα χαμένα γενέθλια και η απάντηση του πρωθυπουργού

Μια πιτσιρίκα 10 ετών από την Ηγουμενίτσα έχει σε λίγες μέρες γενέθλια. Λόγω του lockdown όμως δεν θα μπορέσει να κάνει το μεγάλο πάρτι που, όπως κάθε παιδί, ονειρευόταν. Πριν ακόμη ανακοινωθεί η δεύτερη καραντίνα, η μικρή είχε φροντίσει να στείλει γράμμα στον άνθρωπο που… αποφασίζει: τον πρωθυπουργό της χώρας.

Το κορίτσι από την Ηγουμενίτσα αποφάσισε να στείλει γράμμα στον πρωθυπουργό για να του πει πως αν αποφασίσει να οδηγήσει ξανά τη χώρα σε lockdown, εκείνη θα έχανε το πάρτι της. Και θα της «χρωστούσε» και γενέθλια και Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο.

Το γράμμα της μικρής εστάλη στο τέλος Οκτωβρίου, πριν δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσει το δεύτερο lockdown. Εκείνο που μάλλον δεν περίμενε το κορίτσι από την Ηγουμενίτσα ήταν πως ο πρωθυπουργός θα της απαντούσε και μάλιστα με χειρόγραφη επιστολή…

Η μικρή ξεκινάει το γράμμα της, λέγοντας στον πρωθυπουργό πως τη λένε, πως είναι μαθήτρια της Ε’ τάξης σχολείου της Ηγουμενίτσας και του εξηγεί γιατί του γράφει. «Σας γράφω αυτό το γράμμα γιατί σε 26 μέρες έχω τα γενέθλιά μου και ανησυχώ ότι άμα μας βάλετε σε lockdown δεν θα μπορέσω να κάνω πάρτι γενεθλίων. Οι φίλοι μου δεν θα μπορούν να έρθουν και έτσι θα είμαι μόνη μου και τα γενέθλιά μου θα είναι χάλια. Οπότε, αν έχετε σκοπό να μας βάλετε σε καραντίνα πάλι να ξέρετε πως θα μου χρωστάτε τα γενέθλιά μου. Ήδη μου χρωστάτε Καρναβάλι, Πάσχα, 15 Αυγούστου, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά και όλα τα πανηγύρια του καλοκαιριού».Έκλεινε το γράμμα της με τη φράση «περιμένω την απάντησή σας». Ίσως να την περίμενε. Ίσως και όχι. Την έλαβε πάντως…

Την Τετάρτη (11.11.2020) το μεσημέρι λοιπόν, σύμφωνα με το epiruspost.gr, στο σπίτι της μικρής στην Ηγουμενίτσα έφτασε ένα συστημένο. Από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ιδιόχειρη επιστολή του, ο πρωθυπουργός της έγραφε: «Αγαπητή μου…

Λυπάμαι πάρα πολύ που το lockdown θα σου χαλάσει τα σχέδιά σου αλλά καταλαβαίνεις ότι γίνεται για να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε περισσότερο.

Σου εύχομαι χρόνια πολλά και είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα κάνεις το πιο ωραίο και μεγάλο πάρτι γενεθλίων».

Προηγούμενο Άρθρο

Μιχάλης Κατρίνης: Να προστατευθούν οι καταναλωτές στην περίοδο του lockdown

Επόμενο Άρθρο

Ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας καταγγέλλει την διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...