Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 22:48

Ο ΣΠΑΥ αγκάλιαζει πλέον όλη την Ελλάδα! Μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Πρέβεζας

Το 2ο Forum ΣΠΑΥ 2023 «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η επόμενη μέρα» αποτελεί το κορυφαίο περιβαλλοντικό γεγονός της χρονιάς και στην επίσημη τελετή έναρξης των εργασιών του διημέρου (23 & 24 Ιανουαρίου) δόθηκε ηχηρό μήνυμα για την προστασία του δασικού μας πλούτου.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους, στο κατάμεστο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» εκατοντάδες στελέχη της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 7 Υπουργοί, 45 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων και πλήθος κόσμου.

Άνθρωποι που θα είναι κοντά μας και τις δύο ημέρες του Forum σε 10 τραπέζια διαλόγου με 110 ομιλητές.

Όπως τόνισα στην ομιλία μπυ ως οικοδεσπότης Πρόεδρος του Συνδέσμου, ο ΣΠΑΥ είναι μια νίκη της Αυτοδιοίκησης που αποδεικνύει στην πράξη ότι όταν συνεργάζεται μπορεί να πετύχει μικρά θαύματα όπως αυτό που συντελείται στον Υμηττό.

Ποιο είναι αυτό; «Είναι η θωράκισή του, η φιλοδασική συνείδηση και η ανάπτυξη που συντελείται τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, δουλειάς, οργάνωσης και μελετών».

Η συνεργασία των 11 Δήμων – Μελών του Συνδέσμου που ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν καλό σκοπό, την αναγέννηση του Υμηττού μας, απέδειξε ότι όταν σηκώνεις τα μανίκια ψηλά, ανεξάρτητα αν προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και ιδεολογίες και ενωνόμαστε για την αγάπη μας για το βουνό πετυχαίνουμε αυτά τα αποτελέσματα.

Όσα παρουσιάστηκαν στο προηγούμενο Forum και όσα αναδεικνύονται ως καλές πρακτικές σε αυτό οδηγούν σε έναν επιπλέον ανώτερο επίπεδο τη θωράκιση και προστασία του δασικού πλούτου της χώρας μας αφού είμαστε σε θέση να τα εξάγουμε σε άλλες περιοχές, σε άλλους Δήμους με τις ίδιες ανάγκες με εμάς που χρειάζονται την τεχνογνωσία μας. Ξεκινήσαμε με την Αρχαία Ολυμπία, προχωράμε στα Καλάβρυτα, στην Άρτα, στη Γορτυνία και όπου αλλού μας καλέσουν προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε και εκεί στους φίλους Δημάρχους και πόλεις την ίδια πολιτική προστασίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Χωρίς να αντικαθιστούμε το κράτος και χωρίς να θέλουμε να παίξουμε το ρόλο του κράτους. Αντιθέτως, ερχόμαστε επικουρικά και ενισχυτικά!.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους ανεξαιρέτως που πίστεψαν και πιστεύουν στο θαύμα που συντελείται στον Υμηττό μας!

Παράλληλα όσοι συμμετέχουν στο Forum είχαν την ευκαιρία ζωντανά να παρακολουθήσουν το smart Υμηττός από το Κέντρο διαχείρισης κρίσεων του ΣΠΑΥ καθώς και όλες τις καλές πρακτικές που έχουμε ακολουθήσει.

το επόμενο διάστημα ο ΣΠΑΥ θα υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τους Δήμους Καλαβρύτων, Γορτυνίας, Άρτας, Πρέβεζας, βόρειας Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, Νάξου και Κεφαλλονιάς.

Το ταξίδι μόλις άρχισε.

Προηγούμενο Άρθρο

”Κλειστό” λόγω ζημιών το ΔΑΚ Πρέβεζας – Κίνδυνος για τα σωματεία της Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ωρωπός: Δέκα σπίτια υπέστησαν ζημιές στις σκεπές από την κακοκαιρία – Όλα είχαν ελενίτ (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...