Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 5:19

Ο πίνακας ”ο χορός του Ζαλόγγου” της Φωτεινής Παππά από σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας

Το Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας από σήμερα είναι πιο ”πλούσιο”, καθώς η ζωγράφος Φωτεινή Παππά με καταγωγή από την Καμαρίνα, δώρισε στο Λαογραφικό Μουσείο τον πίνακα με τίτλο ” Ο χορός του Ζαλόγγου”..

Το έργο παρέλαβε από την ζωγράφο ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρίνας Θοδωρής Δράκος.

Η ίδια έγραψε στο προσωπικό της προφίλ:

”Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση το έργο μου ” Ο Χορός του Ζαλόγγου ” παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Κοινότητας Καμαρίνας και υπεύθυνου του μουσείου Θεόδωρο Δράκος. Πηγή έμπνευσης ήταν η γεννέτειρά μου που βρίσκεται στους πρόποδες του ιστορικού βουνού Ζάλογγο και το δέος ,ο θαυμασμός μου από την μικρή μου ηλικία για τις ηρωίδες Σουλιώτισσες .Μόνιμο έκθεμα πλέον στο Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας , του Δήμου Ζαλόγγου στην Πρέβεζα .Ένα υπέροχο μουσείο με πολλά εκθέματα, στολίδι για τον τόπο που γεννήθηκα, το πανέμορφο χωριό Καμαρίνα, το μπαλκόνι του Αμβρακικού και του Ιονίου. .Αξίζει να το επισκεφτείτε αν ο προορισμός σας είναι το Ζάλογγο. Βρίσκετε στην κεντρική πλατεία του χωριού”.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας ευχαρίστησε την κα Παππά παραλαμβάνοντας τον πίνακα που κοσμεί τοίχο του Λαογραφικού Μουσείου.

”Εὐχαριστοῦμε την συγχωριανή μας Φωτεινή Παππά για την προσφορά του έργου της στο Λαογραφικὸ μας Μουσείο. Μία καταξιωμένη ζωγράφο που τιμά την γενέτειρά της. Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία”. έγραφε στο προσωπικό προφίλ της Κοινότητας στο Facebook.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Eurobank βράβευσε την Ευσταθία – Δήμητρα Βαγγοπούλου από τη Νεμέα και καταγωγή από τον Λούρο

Επόμενο Άρθρο

Πολιτιστικός Σύλλογος ”Πρέβεζα” – Τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ της μόρφωσης διέψευσαν τις ”Κασσάνδρες” και τους ”Προφήτες” της … θεωρίας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...