Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 17:19

Πολιτιστικός Σύλλογος ”Πρέβεζα” – Τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ της μόρφωσης διέψευσαν τις ”Κασσάνδρες” και τους ”Προφήτες” της … θεωρίας

Οι «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν μεγάλη μείωση των εισακτέων στο

Πανεπιστημιακό τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έδρα την Πρέβεζα ώστε να διευκολυνθεί ο διακαής πόθος τους, όπως αποτυπώθηκε στην απόφαση της 22 /09 / 2021 για τη μεταφορά του Τμήματος στα Γιάννενα, διαψεύστηκαν,αφού ο αριθμός τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι και εισάγονται 108 πρωτοετείς φοιτητές.

Να θυμίσουμε ότι το Τμήμα της Πρέβεζας είχε ζητήσει 150 θέσεις και το Υπουργείο Παιδείας έδωσε 200. Δηλαδή καλύφθηκε το 72% των θέσεων που ζητήθηκαν από το Τμήμα!!!!

Επιπλέον η βάση στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα αυξήθηκε κατά 817 μόρια ( 10,8%) από 7.558 μόρια το 2021 η βάση του 2022 διαμορφώθηκε στα 8.375.

Παρά το λυσσαλέο αγώνα μιας μερίδας «Καθηγητών», που πέρσι τέτοια εποχή «πανηγύριζαν» τη μειωμένη προτίμηση των φοιτητών για το Τμήμα -χωρίς το θάρρος να κάνουν την αυτοκριτική τους γι’ αυτή – και ετοίμαζαν τη μεταφορά του στα Γιάννενα, για να εξυπηρετηθούν οι ίδιοι από το «βάρος» της μετακίνησής τους, η προτίμηση των Ελληνόπουλων για το Τμήμα και   την Πρέβεζα αποδεικνύει περίτρανα ότι:

  • Χωρίς τη στήριξη των «Καθηγητών» σε καμία καμπάνια προώθησης του Τμήματος.
  • Χωρίς τη συμπαράσταση του Πανεπιστημίου για τη μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία στην Πρέβεζα, όπως κάνει για τα Γιάννενα.
  • Με προκλητική αδιαφορία για τη μη λειτουργία του κυλικείου στην Πρέβεζα όλο το προηγούμενο Ακαδημαϊκό Έτος.
  • Με την προβολή της λειτουργίας του κυλικείου στο ΔΗΚΕΠΕ, μετά τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής εκεί, ως σημαντική συνέπεια οικονομικής ενίσχυσης του Πανεπιστημίου από την Επιτροπή των υπερμάχων της μεταφοράς του, (τι επίπεδο σκέψης πανεπιστημιακών δασκάλων!!!).
  • Χωρίς συντονισμένο αγώνα και στοχευμένες ενέργειες από τους φορείς της Πρέβεζας
  • ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.

Εμείς όμως δε θέλουμε να ξαναζήσουμε τις άθλιες και προσβλητικές καταστάσεις των συνεντεύξεων, δηλώσεων, αποφάσεων καθηγητών και άλλων παραγόντων του Πανεπιστημίου, που, αντί να εστιάσουν στα πραγματικά προβλήματα του Τμήματος της Πρέβεζας και του Πανεπιστημίου,  αναλώνονται σε θέματα «εξυπηρέτησης» συγκεκριμένων

Διδασκόντων και  γι αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ανατραπεί η περσινή απόφαση των 13 «Καθηγητών» του Τμήματος και αυτή της Συγκλήτου με νέα απόφαση, που θα στηρίζεται στα δεδομένα του τρέχοντος έτους 2022-2023 σύμφωνα με τα οποία το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής είναι σε υψηλότερη θέση προτίμησης από άλλα αντίστοιχα Τμήματα  Πανεπιστημίων της χώρας, όπως και από άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Επιπλέον, ως υποστηρικτές και συνοδοιπόροι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επαναφέρουμε την πρόταση – απαίτηση όλων των Πρεβεζάνων για τη μεταφορά στις άριστες εγκαταστάσεις της πόλης μας της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την επαναλειτουργία του Τμήματος Διοίκησης (Ηγουμενίτσας).

Προτείνουμε  επίσης, απλώνοντας χέρι φιλοξενίας και συμπαράστασης, τη μεταφορά  στην Πρέβεζα Τμημάτων που η προτίμηση τους από τους εισακτέους φέτος ήταν απελπιστικά χαμηλή (π.χ. Μηχανικών Η/Υ ή Φυσικού), με τη βεβαιότητα ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί μετά τη μεταφορά του Τμήματος στην πόλη μας.

Αναμένουμε με αγωνία τις πανηγυρικές δηλώσεις του προέδρου του Τμήματος κ. Σωτηρόπουλου για την επιτυχία της προτίμησης τόσων εισακτέων, αλλά και την απόφαση της Συνέλευσης που να ακυρώνει τη λανθασμένη (αποδείχθηκε περίτρανα), προκλητική και προσβλητική  για την πόλη μας απόφαση μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής στα Γιάννενα με αντίστοιχη απόφαση για ενίσχυση της Πρέβεζας με κάποια από τα Τμήματα που προτείνουμε παραπάνω.

Τέτοιες αποφάσεις χαρακτηρίζουν τους Ακαδημαϊκούς Δασκάλους-Ηγέτες, που έχουν συνείδηση της αποστολής τους και το ηθικό ανάστημα να συμβάλλουν και να προστατεύουν τα κριτήρια αριστείας, αλλά και να μεριμνούν για τη συνεχή ευημερία του Πανεπιστημίου τους.

Οι εμπνευσμένοι δάσκαλοι γίνονται πρότυπα για τους μαθητές τους σ’ έναν Πλατωνικό ενάρετο κύκλο, δίνουμε ό,τι παίρνουμε, παραδεχόμενοι ενίοτε και τα λάθη τους.

Τέλος ας ωριμάσει επιτέλους η συλλογική συνείδηση των τοπικών μας ηγετών, για να μας οδηγήσουν, μέσα από ένα συλλογικό βίο, στην έξοδο από τη μιζέρια και τη στασιμότητα , που η δική τους κενολογία μας έχει καθηλώσει χρόνια τώρα, και ας υλοποιήσουν ό,τι έχουν υποσχεθεί για το Πανεπιστημιακό Τμήμα, για να ανταμείψουν τα Ελληνόπουλα που προτίμησαν την πόλη μας σε μια από τις  πιο καθοριστικές αποφάσεις της ζωής τους.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ”ΠΡΕΒΕΖΑ”


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο πίνακας ”ο χορός του Ζαλόγγου” της Φωτεινής Παππά από σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας

Επόμενο Άρθρο

Ανανέωσαν Πανταζής και Καραγιώργος με τον ΠΑΣ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...