Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 5:35

Ο Εύρυτος, ο καλλιτέχνης του δρόμου, που ζωγραφίζει τους ήρωες του 1821, μιλά στον Κ. Μπογδάνο

Ο «Εύρυτος» μίλησε στην εκπομπή του Mea Culpa και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στα Παραπολιτικά 90,1.

Μεταξύ άλλων, ο καλλιτέχνης δρόμου που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών αφού έχει στοχοποιηθεί και κατασυκοφαντηθεί από εκείνους που ενοχλούνται από την τέχνη του, είπε:

ΚΜ: Είχατε ποτέ καμία σχέση με εθνικοσοσιαλιστικές ιδεολογίες;

Εύρυτος: Δεν θα μπορούσα, είμαι 18 χρονών.

ΚΜ: Δεν είχατε ποτέ κάποια σχέση με τη Χρυσή Αυγή ή Χρυσαυγίτες;

Εύρυτος: Μα, η Χρυσή Αυγή μπήκε στη φυλακή πέρυσι και είχε αποδομηθεί από ακόμη νωρίτερα.Εγώ ήμουν, δηλαδή, 15-16 χρονών, όταν είχε ξεκινήσει όλη η ιστορία με τη Χρυσή Αυγή, πώς θα μπορούσα ποτέ να είμαι μέλος της; Αυτά είναι γελοιότητες.

Κάποια από αυτά τα graffiti που μου χρεώνονται, προέρχονται από ένα λογαριασμό ο οποίος έχει δημιουργηθεί το 2015, όταν εγώ, δηλαδή, ήμουν 12,5 χρονών.

Το πρόβλημά τους δεν είμαι εγώ και, κρίνοντας κι από το χθεσινό βανδαλισμό, το πρόβλημα είναι πραγματικά οι ήρωες του 1821, είναι η ιστορία της Ελλάδας και η ίδια η πατρίδα μας.

Μου αποδίδεται η σβάστικα που ζωγράφισα μπροστά στον Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο και τον κύριο Αστυνόμο. Τι να πω, αυτό δεν είναι πασιφανές ότι είναι χαλκευμένο;

Αν δεν υπήρχε η ελληνική οικογένεια στη σημερινή κοινωνία, να μεταδώσει κάποιες παραδόσεις, κάποιες αξίες και κάποια ιδανικά με τα οποία γαλουχήθηκε και η ίδια, δεν θα μπορούσαμε να συζητάμε αυτά τα οποία συζητάμε σήμερα.

Αυτό που κάνω είναι να εντάσσω ξανά στην καθημερινότητα των Ελλήνων τους ήρωες με τους οποίους μεγάλωσα εγώ και αγάπησα.

ΚΜ: Τι θα πει για εσάς Ελλάδα;

Εύρυτος: Για εμένα Ελλάδα; Είναι ο πρώτος μου έρωτας, δεν υπήρχε κάτι πιο όμορφο που να έχω αντικρίσει και το γνώρισα αυτό πολύ μικρός και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και το χρωστάω στους γονείς μου.

Πηγή: meaculpa.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σεισμός 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα: Κατέρρευσε σπίτι αλλά και τοίχος σε σχολείο

Επόμενο Άρθρο

Η Zikidis group στηρίζει την Λ.Ε.Κ Πρέβεζας – Ευχαριστήριο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...