Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 10:13

Σεισμός 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα: Κατέρρευσε σπίτι αλλά και τοίχος σε σχολείο

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε ο σεισμός των έξι ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα. Οι έρευνες επικεντρώνονται στις περιοχές Μεσοχώρι και Δαμάσι. Στο Μεσοχώρι, μια γυναίκα κατάφερε την τελευταία στιγμή να βγει από το σπίτι της, ενώ όπως είπε στις αρχές ο άνδρας της είναι εγκλωβισμένος σε αυτό.

Επίσης, στο Δαμάσι είχαμε πτώση μεσοτοιχίας σε σχολείο αλλά τα παιδιά είχαν προλάβει να βγουν από αυτό.

Στα σημεία αυτά σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ στις έρευνες μετέχει και ελικόπτερο.

Μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Τυρνάβου, Ιωάννης Κόκκουρας είπε ότι «αυτή την στιγμή έχω φτάσει έξω από το σχολείο όπου έγιναν ζημιές. ευτυχώς τα παιδιά δεν έχουν πάθει τίποτα και είναι στο προαύλιο. Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο Δαμάσι».

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες 

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Θεσσαλία και έγινε αισθητός σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

Στον Βόλο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, παρά το γεγονός ότι η ισχυρή δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια με αυξομειώσεις κατά την διάρκεια του σεισμού. Τις πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση στην Μαγνησία επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας στον Βόλο αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα λόγω του σεισμού αλλά και της υπερφόρτωσης των δικτύων και η επικοινωνία είναι δύσκολη τις πρώτες αυτές στιγμές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Δυτική Θεσσαλία, στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, όπου και στις δύο πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για ασφάλεια. Και σε αυτές τις περιοχές τα δίκτυα τηλεπικοινωνίας τόσο στην κινητή, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, έχουν πολλά προβλήματα.

Προηγούμενο Άρθρο

Ιωάννινα: Συνελήφθη οδηγός ΚΤΕΛ για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών – Κατασχέθηκε το λεωφορείο

Επόμενο Άρθρο

Ο Εύρυτος, ο καλλιτέχνης του δρόμου, που ζωγραφίζει τους ήρωες του 1821, μιλά στον Κ. Μπογδάνο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...