Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 0:58

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας παρουσίασε κεντρικά σημεία από το στοχευμένο πολυδιάστατο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Στη σημερινή του παρέμβαση ο  Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας 87,9 και στην εκπομπή  «Νωρίτερα δε γίνεται» με την Αθηνά Παππά ανέπτυξε σύντομα κάποια εκ των κεντρικών σημείων του πλήρους Τεχνικού Προγράμματος που υπάγεται στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου.

Στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» ο Δήμαρχος τόνισε ότι βελτίωση της προσβάσεων και των πεζοδρομίων αρχικά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έτσι ώστε να  διευκολυνθεί η διέλευση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα , θα είναι μια από τις παρεμβάσεις που θα εντάξει ο Δήμος Πρέβεζας στην πρώτη αναμόρφωση προϋπολογισμού για τη νέα χρονιά. Ο κ. Γεωργάκος κλείνοντας επί του θέματος υπογράμμισε  ότι η στήριξη της ευπαθούς αυτής ομάδας συμπολιτών μας αποτελεί βασική προτεραιότητα, όχι μόνο του προγράμματος του Συνδυασμού «Δήμος της Καρδιάς μας!» αλλά και ως απαραίτητο στοιχείο της προσωπικής έκφρασης αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού και η οποία είχε μετρήσιμο “θετικό πρόσημο” αν κρίνουμε από τον αριθμό των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους που επισκέφθηκαν τις παραλίες μας το καλοκαίρι.

Η “ατζέντα” του Δήμου σύμφωνα με το Τεχνικό Πρόγραμμα  περιλαμβάνει εκτός από το οριστικό κλείσιμο των “εκκρεμοτήτων” που η νέα Δημοτική Αρχή νοικοκύρεψε στα όποια λίγα συνεχιζόμενα ελάχιστα έργα της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, κυρίως τα σημαντικά απαραίτητα νέα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί  σε προϋπολογισμό που ανέρχεται άνω των 10.000.000€.

Έργα ουσίας και ποιότητας ζωής τα οποία αναβαθμίζουν τις υποδομές, το περιβάλλον, την καθημερινότητα του πολίτη με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων και χωρίς να υπάρξει οικονομική συμμετοχή του Δήμου.

Οι σωστά καταρτισμένες και άρτιες μελέτες αποτελούν για τον κ. Γεωργάκο το “κλειδί” για την ένταξη και την υλοποίηση έργων όπως το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων το οποίο θα δημοπρατηθεί άμεσα, η δημιουργία του Μουσείου Συρρακιωτών, η αναβάθμιση των παιδικών χαρών, η ανάπλαση πλατειών και δημιουργία πεζοδρόμων ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, το πράσινο σημείο αλλά και η θωράκιση της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα που αποτελούν κάποια από τα νέα έργα της νέας Δημοτικής Αρχής.

Κι όλα αυτά στη λογική όχι της αύξησης αλλά της σταδιακής μείωσης των τελών μέσα από πρωτοποριακές δράσεις που θα μειώσουν τους ρύπους, τα απορρίμματα και το κόστος της διαχείρισης αυτών.

*Στον παρακάτω σύνδεσμο ακολουθεί όλη η συνέντευξη του Δημάρχου Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

O Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα για τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής στα Γιάννενα

Επόμενο Άρθρο

Ισοπαλία στο τελευταίο λεπτό για τον ΠΑΣ Πρέβεζα από τον Κεραυνό Θεσπρωτικού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...