Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 16:42

Ο γκραφίτας της Επανάστασης του 1821 Εύρυτος έρχεται στην Πρέβεζα

Η χώρας μας φέτος γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τις εκδηλώσεις εορτασμού να έχουν ήδη ξεκινήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr ο εξαιρετικός γκραφίτας Εύρυπος θα έρθει στην Πρέβεζα, προκειμένου να ζωγραφίσει φιγούρες Ηρώων της Επανάστασης σε διάφορα σημεία, σε μια συμβολική κίνηση μνήμης, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Πρέβεζας.
Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο γκραφίτας θα ξεκινήσει πρώτα από την Κοινότητας της Καμαρίνας, στην οποία ανήκει το ιστορικό μνημείο του Ζαλόγγου, σήμα κατατεθέν της Επανάστασης.
Ποιος είναι ο γκραφίτας Εύρυπος:
Πρόκειται για ένα νεαρό ταλαντούχο παιδί, που ασχολείται με την τεχνική του graffiti, όπου πολλά έργα του με φιγούρες Ηρώων της Επανάστασης φιλοξενούνται σε πολλούς τοίχους της πρωτεύουσας.
Μάλιστα πολλοί Δήμοι της χώρας ήδη των έχουν καλέσει για να ζωγραφίσει φιγούρες Ηρώων της Επανάστασης και έχει δεχθεί.Στην Πρέβεζα αναμένεται να έρθει στα μέσα Μαρτίου σύμφωνα με τις πληροφορίες του onprevezanews.gr.

«Σκοπός μου είναι να περάσουν τα ορθά μηνύματα του 1821, και όχι του γραικυλισμού» δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Δημοκρατία.

Πολλά έργα του που υπάρχουν σε τοίχους στην Αθήνα ήδη έχουν γίνει viral στα social media, ενώ έχει φιλοξενηθεί σε πολλά sites και εφημερίδες, δίνοντας συνεντεύξεις.

Ο Εύρυτος αποτυπώνει μορφές αγωνιστικές, ασκητικές θα έλεγε κάποιος, που εκπέμπουν όμως δυναμικότητα με την απλότητά τους. Ένας ανώνυμος αγωνιστής, ο Καραϊσκάκης, ο Νικηταράς και ένας απλός ιερέας είναι τα πρώτα από τα έργα του, που -όπως δηλώνει στη «δημοκρατία»- γίνονται υπό καθεστώς «φόβου», καθώς υπάρχει πάντοτε το «φόβητρο» της ΕΛ.ΑΣ., που μπορεί να τον συλλάβει επειδή κάνει αυτό που κανονικά θα έπρεπε να κάνει το ίδιο το κράτος.

Όπως τονίζει, σκοπός των προσπαθειών του είναι να περάσουν τα ορθά μηνύματα της Επανάστασης, και όχι του γραικυλισμού και του ανθελληνισμού των διαφόρων επιτροπών. Προσπάθειες που, όπως τονίζει, θα συνεχιστούν μέχρι την 25η Μαρτίου, καθώς θα αφιερωθεί σε θέματα που έχουν να κάνουν με το 1821 και τον σκοπό της Επανάστασης.

«Το ιδανικό θα ήταν όλα τα γκράφιτι να είναι σε κεντρικά σημεία, σε χώρους από τους οποίους περνούν χιλιάδες Ελληνες, προκειμένου να μην ξεχνούν το μήνυμα της Επανάστασης και του Αγώνα, αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, αφού, εκτός από την Αστυνομία, κάποιοι συγκεκριμένοι θα φρόντιζαν να τα βεβηλώσουν. Γι’ αυτό και οι περισσότερες δουλειές μου είναι σε σχολεία, ταράτσες, εγκαταλειμμένα κτίρια, προκειμένου να μπορώ να τα τελειώσω με ησυχία και ασφάλεια» δηλώνει ο «Εύρυτος».

 

Προηγούμενο Άρθρο

Υπέρ του Νέου Νοσοκομείου ο Χρήστος Ματσίρας – Απάντηση στον Παύλο Φραγκούλη

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο – 12 στην Π.Ε Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...