Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 21:05

Ο Βασίλης Κώνστας καταγγέλλει την ανυπαρξία του Δήμου Ζηρού: ”Δεν έριξε αλάτι στους δρόμους και πάγωσαν όλα”

Την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζηρού καταγγέλλει ο ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κώνστας μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αν και η δημοτική αρχή γνώριζε την εμφάνιση της ”Μήδεια” δεν έριξε αλάτι σε επικίνδυνες περιοχές του δήμου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παγετός και να προκαλέσει πολλά προβλήματα.
Δείτε την ανάρτηση:
Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΑΡΧΉΣ ΖΗΡΟΥ..
Από χθες το πρωί η “Μήδεια” είχε κάνει την εμφάνισή της με έντονη χιονόπτωση στην περιοχή των χωριών του Άσσου, του Πολυσταφύλλου και των Μελιανών.
Αναμενόμενο ήταν τη νύχτα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ο δρόμος να παγώσει και να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα.
Η Δημοτική Αρχή Ζηρού όφειλε να προβεί στην ρίψη αλατιού για να αποφευχθεί η δημιουργία πάγου.
Τον κίνδυνο είχα επισημάνει κι εγώ με email που απέστειλα χθες στον Δήμαρχο και τους άλλους υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής αλλά και ο πρόεδρος του Άσσου Κωνσταντίνος Κατσάνος ο οποίος από χθες έχει ζητήσει από τον Αντιδήμαρχο της ΔΕ Θεσπρωτικού την ρίψη αλατιού.
Όλη τη νύχτα και μέχρι αυτή την ώρα η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει καμία ενέργεια, με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο από τον Άσσο μέχρι το Πολυστάφυλλο και μέχρι τα Μελιανά να έχει καταστεί επικίνδυνο για την διέλευση των οχημάτων γιατί έχει καλυφθεί από πάγο και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Μήπως θα πρέπει να δώσει μια εξήγηση η Δημοτική Αρχή γιατί παρά το από πολλές ημέρες αναμενόμενο του φαινομένου και παρά την προειδοποίησή μας, άφησε στο έλεος της κακοκαιρίας τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς;
Ανικανότητα ή αδιαφορία ή μήπως και τα δύο;
Ότι και αν συμβαίνει είναι εγκληματικό και καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι να τρέξουν άμεσα για να αποκαταστήσουν την κανονικότητα πριν συμβεί κάτι χειρότερο εξαιτίας τους.
Προηγούμενο Άρθρο

Διογένης Νέας Σινώπης: Ο Εθελοντισμός στο μεγαλείο του – Αιμοδοσία και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Επόμενο Άρθρο

Ε.Κ. Πρέβεζας: Αλληλεγγύη στον αγώνα των υγειονομικών την Τρίτη 16/2

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...