Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 2:52

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των επτά πρώτων μωβ κάδων ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πρώτων επτά μωβ κάδων για την ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων και άλλων ειδών, στον Δήμο μας. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία στη Φιλιππιάδα και το Θεσπρωτικό και ήδη οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν εκεί παλιά ρούχα, υποδήματα και άλλα υλικά όπως τσάντες, ζώνες και λευκά είδη.

Οι θέσεις που τοποθετήθηκαν οι μωβ κάδοι είναι οι εξής:

  • Δημαρχείο Δήμου Zηρού – Φιλιππιάδα
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο -Παλιά Φιλιππιάδα
  • Δημοτικό Στάδιο Φιλιππιάδας
  • Δημοτικό Αναψυκτήριο-Γήπεδα Τένις Φιλιππιάδα
  • Κέντρο Κοινότητας-Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζηρού – Θεσπρωτικό
  • Δημοτικό Σχολείου Θεσπρωτικού

Σημειώνεται ότι τα ανακυκλώσιμα είδη στους μωβ κάδους θα πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες ώστε,αφενός να διατηρείται η καθαρότητα των κάδωνκαι αφετέρου να διευκολύνεται η αποκομιδή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος μας υλοποιεί το πρόγραμμα εναλλακτικής ανακύκλωσης προχωρώντας στην τοποθέτηση μωβ κάδων ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων, αξεσουάρ και λευκών ειδών σε συνεργασία με την εταιρία RECYCOM, στοχεύοντας στην επαναχρησιμοποίηση/ανακύκλωση των ρούχων και των υλικών τους, ενώ ένα μέρος από τα είδη που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, θα διατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείου για την ενίσχυση αδύναμων συμπολιτών μας.

Ακόμη η χρήση και η αξιοποίηση των νέων αυτών κάδων, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια για αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης, για νοικοκυρεμένη διαχείριση των απορριμμάτων και –όπως προαναφέρθηκε- για κοινωνική προσφορά.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ομιλία του Κοσμά Κοψάρη για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας, Δρ. Μεσαιωνικής και Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μεταδιδακτορικού Ερευνητή Γαλλικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ

Επόμενο Άρθρο

Προωθητική εκδήλωση της Περιφέρειας στη Σόφια για τουριστικές συμφωνίες με επιχειρήσεις Π.Ε. Πρέβεζας κ.α.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...