Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, 15:35

Ολοκληρώθηκε επιτυχία το DELPHI ECONOMIC FORUM VI με τη συμμετοχή αλλά και με σειρά επαφών του Δημάρχου Πρέβεζας

Με απόλυτη επιτυχία και με καλεσμένους υψηλού κύρους, τόσο από αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς όσο και από υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε., της ελληνικής κυβέρνησης και πρέσβεις ξένων συμμαχικών κρατών – όπως του πρέσβη των Η.Π.Α. και του Ισραήλ- , καθώς και με πολύ σημαντικές εκπροσωπήσεις από το χώρο των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας αλλά και της επιστημονικής κοινότητας ολοκληρώθηκε το Συνέδριο των Δελφών #DelphiForum όπου για πρώτη φορά συμμετείχε η Πρέβεζα με τη συμμετοχή και ομιλία του Δημάρχου Πρέβεζας.

Ο κ. Νικόλαος Γεωργάκος στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποίησε ένα κύκλο από σημαντικές επαφές με στελέχη της κυβέρνησης συζητώντας κυρίως τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης την επόμενη ημέρα της πανδημίας, των προγραμματικών διαθέσιμων εργαλείων και προγραμμάτων του ταμείου ανάκαμψης σε ότι αφορά τα ανοικτά προγράμματα, της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης με έμφαση στην παροχή τεχνικών ψηφιακών δεξιοτήτων και της ανάπτυξης δράσεων για την κλιματική αλλαγή και για την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πρέβεζας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα όπου και σύντομα θα έχουν συνάντηση συνεργασίας για θέματα και προγράμματα του Δήμου, με τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Θεόδωρο Λιβάνιο με τον οποίο έχει άριστη σχέση από τη θητεία του στο ΥΠ.ΕΣ., τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη τον οποίο και ενημέρωσε για το σχεδιασμό για θέματα ψηφιακής μετάβασης που ο Δήμος αναπτύσσει και το σχεδιασμό για ανάπτυξη ψηφιακού κέντρου μετασχηματισμού στο Δήμο καθώς και για το 1st  DIGITAL BEACH SUMMIT PREVEZA 2021 που χαίρει και της αιγίδας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στη συνέχεια είχε συνομιλίες με τους καθόλα αρμόδιους για τον τουρισμό τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ κ. Δημήτριο Φραγκάκη. Επίσης ο Δήμαρχος Πρέβεζας συνάντησε και συνομίλησε με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών και Πολιτισμού και Βουλευτή Χανίων κα Ντόρα Μπακογιάννη η οποία και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή της Πρέβεζας.

Tέλος ο κ. Νικόλαος Γεωργάκος ευχαρίστησε το διοργανωτή του διεθνούς κύρους Συνεδρίου των Δελφών κ. Συμεών Τσομώκο για την τιμή του βήματος που είχε στο πλαίσιο της θεματικής «BUILDING COVID RESILIENT CITIES», με τον οποίο και συνομίλησε για τις πολλές δυναμικές του Δήμου Πρέβεζας και της περιοχής ευρύτερα.

Προηγούμενο Άρθρο

Άξιοι: Εθελοντές καθάρισαν τους καταρράκτες της Αβάσσου και είναι πλέον επισκέψιμοι…

Επόμενο Άρθρο

Η Πάργα φιλοξενήθηκε στο Mega

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...