Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 4:51

Η Πάργα φιλοξενήθηκε στο Mega

Την πορεία του τουρισμού μετά την επανέναρξή του στις 14 Μαΐου καταγράφει το MEGA με αποστολές σε Σαντορίνη και Μύκονο.

Σε ότι αφορά στην Σαντορίνη, το διαμάντι του ελληνικού τουρισμού, η ροή των επισκεπτών είναι χαμηλή έως τώρα.

Γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις έχουν ελκυστικά πακέτα προσφορών.

Όπως εξήγησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Ηλιόπουλος, η κίνηση στο νησί θα αρχίσει να αυξάνεται στις αρχές Ιουλίου. «Αν αυξηθεί η τουριστική σεζόν προς Οκτώβριο – Νοέμβριο ίσως φτάσουμε το 50% του τζίρου του 2019» σημείωσε, ελπίζοντας ότι θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία.

Παράλληλα, τόνισε, ότι η Σαντορίνη πρέπει να εξοπλιστεί προκειμένου να διενεργούνται εκεί μοριακά τεστ, τα οποία χρειάζεται να κάνουν οι τουρίστες πριν επιστρέψουν στις πατρίδες τους. «Έτσι, οι πτήσεις θα είναι απευθείας προς Σαντορίνη από τα διεθνή αεροδρόμια».

Πάντως, έως τώρα, σύμφωνα με τους ανθρώπους του τουρισμού στο νησί, υπάρχει τρομερή ζήτηση.

Μύκονος
Συνεχίζονται στην Μύκονο οι αφίξεις τουριστών από Κατάρ, Ελβετία και Γαλλία. Εντούτοις ο κύριος όγκος των τουριστών αναμένεται τον Ιούνιο.

Οι αγορές που στοχεύει η Μύκονος είναι η αμερικανική, η ρωσική, η εμιρατινή και η ευρωπαϊκή.

Οι άνθρωποι του τουρισμού στο νησί ζητούν την άμεση διασαφήνιση των πρωτοκόλλων, καθώς όπως λένε, το πρώτο πράγμα που ρωτάνε οι τουρίστες είναι εάν μετά τις διακοπές στην Ελλάδα θα χρειαστεί να περάσουν 10 μέρες καραντίνας στην πατρίδα τους.

Πολύ αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού στο νησί των ανέμων παρουσιάστηκε ο Φρατζέσκος Βιγλιάρης, δημοτικός σύμβουλος της Μυκόνου, κάνοντας λόγο υπάρχει ήδη 80% πληρότητα στις πτήσεις ενώ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος υπάρχει πληρότητα 100% στο νησί.

Πάργα
Γραφική, όμορφη και εύκολα προσβάσιμη, η Πάργα, ξεκινά αύριο την τουριστική της σεζόν, με την άφιξη σκανδιναβών τουριστών.

«Υπάρχει πολλά πράγματα που μπορεί να δει ο επισκέπτης – πηγαίνουμε πολύ καλά, τα τηλέφωνα χτυπάνε» υπογράμμισε η Γραμματέας Ξενοδόχων Πάργας, Γωγώ Κυριάκη.

Δείτε το βίντεο:

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε επιτυχία το DELPHI ECONOMIC FORUM VI με τη συμμετοχή αλλά και με σειρά επαφών του Δημάρχου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

”Έφυγε” ο άνθρωπος του μπάσκετ Θοδωρής Μυζίκος….

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας με την Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) Γιάννα Χορμόβα

Συνάντηση εργασίας με την υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης  κ.Γιάννα  […]