Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023, 10:06

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αντικατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου από ιδιωτικά συνεργεία

Στις 18.07 με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική εκδήλωση -συζήτηση για τον ρόλο που παίζει η τοπική διοίκηση, ως εργαλείο του αστικού κράτους, στην υλοποίηση της πολιτικής των ΣΔΙΤ. Πολιτική που ενεργητικά προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της ελληνικής και Ευρωπαϊκής αστικής τάξης. Αφορμή της εκδήλωσης αποτέλεσε το πρόγραμμα HELENA και η σύμβαση που πρόκειται να συνάψει ο Δήμος με εργολάβο για την ενεργειακή αναβάθμιση του αστικού φωτισμού.

Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τον Σταύρο Αμάραντο, επικεφαλή της ΛΣ για τον Δήμο Πρέβεζας και πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Πρέβεζας-Λευκάδας και από τον Κύρλα Κωνσταντίνο, δημοτικό σύμβουλο με την ΛΣ και Γενικό Σύμβουλο της ΟΕΝΓΕ. Παρεμβάσεις γίνανε από τον Πέτρο Λελοβίτη, γ.γ του σωματείου ΟΤΑ Πρέβεζας και τον Κωτσαντή Κωνσταντίνο περιφερειακό σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση και  στέλεχος του ΚΚΕ. Την συζήτηση συντόνιζε η Σαρρή Ελισάβετ, εκλεγμένη με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Μέσα από την εκδήλωση καταδείχτηκε με σαφή τρόπο πως η τοπική διοίκηση τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και επίπεδο Περιφέρειας λειτουργεί ως εργαλείο για να υλοποιηθούν οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ-ΕΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το πρόγραμμα HELENA, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η ΕΕ και που προσπαθεί επιβάλει δια πυρός και σιδήρου το υπουργείο εσωτερικών στους δήμους της χώρας. Είναι ένα πρόγραμμα που περπατάει την πολιτική των συμπράξεων με επιχειρηματίες και που ως πολιτική στόχευση έχει να διοχετευτούν λιμνάζοντα  ευρωπαϊκά κεφάλαια σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με υψηλή κερδοφορία.

Τέτοια επιχειρηματικά πεδία  αποτελούν η πράσινη ενέργεια, τα απορρίμματα και η αξιοποίηση από επιχειρηματίες φιλέτων όπως τα παραλιακά μέτωπα πόλεων, σαν της Πρέβεζας. Μέσα από τις παρεμβάσεις που γίνανε, ξεδιπλώθηκε όλος ο σχεδιασμός και έγιναν γνωστές στο λαό τις Πρέβεζας οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, όσο και στο κίνημα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε  η πρόθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης να επαναφέρει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα για την αναβάθμιση του αστικού φωτισμού στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 22/07 στις 7:00μμ στην Θεοφάνειο αίθουσα , και θεωρεί πολύ σημαντική την παρουσία του κινήματος (σωματείων, συλλόγων, φορέων κτλ) εκείνη την ώρα στον αύλειο χώρο  ώστε  να ξανασυζητηθεί το θέμα και να ανακληθεί αυτή η σύμβαση, ως μη συμφέρουσα για το λαό της Πρέβεζας.

Πρέβεζα 19/07/20

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση Γιώργου Νίτσα με αντιπροσωπείες σωματείων του Εμπορικού Λιμένα

Επόμενο Άρθρο

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων: Ορισμός Εκπροσώπων στις Δημοτικές Επιτροπές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...