Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 9:05

Νέο Αριστερό Ρεύμα: 1η Μάη μέρα διεθνιστικού αγώνα, και ανυπακοής

Με Νέο Εργατικό Κίνημα και δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά

για Ψωμί-Δουλειά-Ειρήνη-Ελευθερία

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο σε μεγάλες κινητοποιήσεις και απεργίες. Από την Γαλλία, τη Βρετανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και τη Γερμανία μέχρι τη Λατινική Αμερική και την Ασία οι λαοί ξεσηκώνονται ενάντια στην ακρίβεια, τη λιτότητα, την επίθεση στην ασφάλιση και τα εργασιακά δικαιώματα, τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών κοινωνικών αγαθών και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και της φύσης. Όλα αυτά συνοδεύονται από σκληρή καταστολή και πολέμους. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων συντηρητικών, σοσιαλδημοκρατικών και άλλων παραλλαγών είναι τόσο ίδιες γιατί εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εντείνουν την εκμετάλλευση ανθρώπου και φύσης και θέλουν να φορτώσουν την κρίση του συστήματος στις πλάτες των λαών. Γι΄ αυτό οι αγώνες μας χρειάζονται μια δυνατή αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά που θα βάζει το θέμα της σύγκρουσης με το σάπιο σύστημα, δεν θα μένει στη μέση του δρόμου, θα προβάλλει ένα σύγχρονο απελευθερωτικό κομμουνιστικό πρόγραμμα στην προοπτική της ταξικής κοινωνικής χειιραφέτησης των εργαζομένων και της κοινωνίας από τα δεσμά του κεφαλαίου. 

Η απερχόμενη κυβέρνηση ΝΔ με την ανοχή και συναίνεση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ έχει εγκληματικές ευθύνες για την πολιτική που μετράει χιλιάδες νεκρών-στα σύνορα, στα νοσοκομεία, στις ράγες ενώ έχει φροντίσει να εμπλακούμε ολοένα και περισσότερο στα επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση, θέλοντας να προλάβει την έκρηξη της εργατικής και λαϊκής οργής, εφαρμόζει το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη και προσπαθεί να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία και κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα. Με τα δικαστήρια και με  καταστολή επιδιώκει να χτυπήσει την οργανωμένη αντίσταση και πάλη των εργαζομένων.

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός διευκολύνει ή στηρίζει αυτή την πολιτική καθώς  περιορίζεται στα όρια της συναίνεσης του κοινωνικού εταιρισμού. Ενώ ο λαός και νεολαία έβγαιναν στο δρόμο οργισμένοι διεκδικώντας την άρση των δολοφονικών ιδιωτικοοικονομικών κριτήριων σε κάθε πτυχή της ζωής, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες ενάντια στην καταστολή, η ΓΣΕΕ έκανε συνέδριο στο Καβούρι στις προδιαγραφές του νόμου Χατζηδάκη και άλλες δυνάμεις αρνούνταν τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων.

Η πραγματική απάντηση για τον κόσμο της εργασίας είναι και στις φετινές πρωτομαγιάτικες απεργιακές διαδηλώσεις και στην κλιμάκωση των αγώνων. Το κεφάλαιο θέλει να τα πάρει όλα: τον μισθό, τον ελεύθερο χρόνο, το δικαίωμα στην απεργία, ακόμα και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων, με την απειλή του πολέμου και της ανέχειας.

Σήμερα, είναι περισσότερο κρίσιμη από ποτέ η ανεξαρτησία των αγώνων από τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στις διεκδικήσεις αλλά και τη μορφή οργάνωσης, για να δοθεί με όρους ανατροπής η άμεση μάχη για την ανακούφιση από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και το κύμα των ανατιμήσεων, για διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, με αυξήσεις στους μισθούς και μείωση των ωρών εργασίας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Τα σημαντικά βήματα του οργισμένου απεργιακού Μάρτη θα μείνουν στα μισά του δρόμου αν δεν συνοδευτούν από ένα μαχητικό σχέδιο απεργιακής κλιμάκωσης μέσα από την Πρωτομαγιά και αν δεν συνοδευτεί από πρωτοβουλίες συντονισμού σωματείων, εργατικών αγώνων και κινητοποιήσεων. Με αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης για την ανατροπή της επίθεσης κυβερνήσεων –ΕΕ-κεφαλαίου!

Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε και απαιτούμε σήμερα, για κατακτήσεις, ώστε να έχουµε ολόκληρη και όχι µισή ζωή. Στο δρόμο για µια κοινωνία όπου την οικονομία και την εξουσία θα έχουν στα χέρια τους οι παραγωγοί του πλούτου, η κοινωνική πλειονότητα και όχι η µειοψηφία των ιδιοκτητών-καπιταλιστών. Για την χειραφέτηση των εργαζομένων, την κομμουνιστική απελευθέρωση.

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του ’36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής.

 

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ)  για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ

Προηγούμενο Άρθρο

Εξαιρετική η επιτυχία της δράσης για αδέσποτα σκυλιά – Συνεχίζεται το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων

Επόμενο Άρθρο

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Πρέβεζας: Νέο έγκλημα η «απελευθέρωση» του νερού, της αποχέτευσης, της ύδρευσης, της άρδευσης και της διαχείρισης αποβλήτων. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...