Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 7:11

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Πρέβεζας: Νέο έγκλημα η «απελευθέρωση» του νερού, της αποχέτευσης, της ύδρευσης, της άρδευσης και της διαχείρισης αποβλήτων. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Στον απόηχο του τραγικού εγκλήματος στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή δεκάδων νέων και εργαζομένων και εν μέσω του λαϊκού ξεσηκωμού που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, η κυβέρνηση ψήφισε νόμο 263 άρθρων, που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και την περαιτέρω παράδοση των υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Με μοναδικό κριτήριο και εδώ, το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, μεταφέρουν στον λαό το υψηλό κόστος για να έχουν υπερκέρδη οι λίγοι, περιορίζοντας την πρόσβαση στα βασικά αγαθά όπως το νερό, αφαιρώντας περιουσία και αποφάσεις από τους δήμους και απομακρύνοντας τον στόχο για μια οικολογική διαχείριση.

Αυτή η πολιτική του κέρδους έφερε τεράστια μείωση προσωπικού σε σχέση με τη δεκαετία του 1990 (άνω του 50%), με αντίστοιχη εντατικοποίηση της εργασίας, που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες (που τα περισσότερα από αυτά δεν αποτυπώνονται πουθενά).

Αύξησε τα τιμολόγια και ταυτόχρονα τις διακοπές υδροδότησης στα λαϊκά νοικοκυριά ακόμα και για μόλις 100 ευρώ, αδιαφορώντας αν κάποιος είναι άνεργος, άρρωστος ή ακόμα κι αν επικρατούσαν τη δεδομένη χρονική στιγμή οι συνθήκες της πανδημίας.

Προώθησε την εργολαβοποίηση των πάντων, όπως και στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στην Πρέβεζα αλλά και με τον παραπέρα σχεδιασμό για τις εγκαταστάσεις στον Λούρο. Εργολάβοι που λυμαίνονται σχεδόν το σύνολο των εργασιών που είναι συνήθως κακής ποιότητας και που νοικιάζουν ακόμα και εργαζομένους χωρίς δικαιώματα, με δίμηνες συμβάσεις που ανανεώνονται έτσι για χρόνια.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Το ΔΣ του Σ.Ε.Π.Ε. Πρέβεζας στηρίζει την κινητοποίηση – μουσική συναυλία που οργανώνουν  τα σωματεία ΟΤΑ και ΔΕΥΑΠ ενάντια στην περαιτέρω προώθηση της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του νερού, της υγείας και της ενέργειας, την Κυριακή 30 Απριλίου στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Ανδρούτσου και καλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά σε αυτήν,  απαιτώντας και διεκδικώντας:

  • Την απόσυρση του νόμου που ιδιωτικοποιεί το νερό, την αποχέτευση, την άρδευση και τη διαχείριση αποβλήτων
  • Φθηνό, ελεγμένο, ασφαλές, ποιοτικό νερό για τον λαό.
  • Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και κατάργηση των εργολάβων.
  • Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του χωρίς χαράτσια στην αγροτική παραγωγή.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.
  • Δημόσιο ενιαίο φορέα διαχείρισης αποβλήτων, χωρίς κόστος για το λαό.
Προηγούμενο Άρθρο

Νέο Αριστερό Ρεύμα: 1η Μάη μέρα διεθνιστικού αγώνα, και ανυπακοής

Επόμενο Άρθρο

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εισαγωγή Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ακαδημαϊκού Έτους 2023 – 2024

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...