Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 1:44

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 38ου Δ.Χ.Φ Πρέβεζας

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας, όπου φέτος λόγω της πανδημίας Covid – 19 είχαν αναβληθεί κατά την προγραμματισμένη τους ημερομηνία τον Ιούλιο του 2020.

Φέτος πραγματοποιήθηκαν 2 εκδηλώσεις, η πρώτη στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης με το ανέβασμα της σκηνικής καντάτας «Οι Άθλοι του Ηρακλή» του Σπύρου Μαυρόπουλου από την παιδική χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία» με την συμμετοχή ορχήστρας υπό τη διεύθυνση της κ. Ανέλιας Στεφάνοβα, ενώ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μεταδόθηκε διαδικτυακά σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Μιούζικαλ Θεσσαλονίκης το 1ο Διαδικτυακό Χορωδιακό Φεστιβάλ, ένα από τα λίγα που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο και για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Ο αντίκτυπός του ήταν τεράστιος, μιας και ήδη έχει φτάσει τις 7000 θεάσεις στο YouTube και συνεχίζεται η ανοδική του πορεία. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας, ενώ συμμετείχαν σε αυτό 48 χορωδίες από την Αίγυπτο, την Αυστρία, τη Βολιβία, τη Βουλγαρία, τη Βραζιλία, την Ελβετία, την Εσθονία, την Ινδία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Κολομβία, το Μεξικό, τη Νέα Ζηλανδία, την Ουκρανία, το Περού, την Πολωνία, τη Σερβία, την Συρία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Άλλη μια πρωτοτυπία για το φετινό μας φεστιβάλ αποτέλεσε η συνεργασία δύο μεγάλων ελληνικών φεστιβάλ στην υλοποίηση της ιδέας ενός διαδικτυακού φεστιβάλ, ενδυναμώνοντας τη συνεργασία που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας και του Παγκόσμιου Χορωδιακού Φεστιβάλ Μιούζικαλ Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά μας, η Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία» οφείλει να ευχαριστήσει όλους αυτούς, που παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, στήριξαν ένα θεσμό που αριθμεί φέτος 38 χρόνια και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ευόδωσή του. Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε:

 • Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
 • Στην Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και στον αντιπεριφερειάρχη, κ. Ευστράτιο Ιωάννου
 • Στο Δήμο Πρέβεζας και στο δήμαρχο κ. Νικόλαο Γεωργάκο
 • Στην αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας, κ. Αθηνά Κωνσταντάκη
 • Στον αντιδήμαρχο καθαριότητας Δήμου Πρέβεζας, κ. Ευάγγελο Ροπόκη
 • Στην Ιερά Μητρόπολη Πρέβεζας και στο σεβασμιότατο μητροπολίτη, κ. κ. Χρυσόστομο
 • Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας
 • Στους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους.
 • Στους μουσικούς:

Αλεξία Θύμη – φλάουτο

Χάρη Κουλούρη – όμποε

Ανθή Δαμβουνέλη – κλαρινέτο

Κωνσταντίνο Κοσκινά – κόρνο

Μαρία Γιαννικοπούλου – κιθάρα

Δημήτρη Γιαννικόπουλο – κιθάρα

Θάλεια Ζέρβου – βιολοντσέλο

Δήμητρα Αποστολίδη – πιάνο

Πάνο Θωΐδη – κρουστά

Άννα Καταγή – κρουστά

Ανέλια Στεφάνοβα – διευθύντρια τμημάτων Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία»

Σπύρο Μαυρόπουλο – συνθέτη

 • Στο κατάστημα «Ρυθμός» και τον κ. Απόστολο Σόφη
 • Στην ποτοποιία του κ. Βασίλη Κ. Ευαγγέλου
 • Στον Energy Media Group και τον κ. Μιχάλη Μίχο
 • Στην  W-art   και τον κ. Τάσο Παπαδιώτη
 • Στο ξενοδοχείο Preveza City
 • Στην ταβέρνα «Η Ψάθα»
 • Στα ΜΜΕ που μας στηρίζουν αμέριστα όλα αυτά τα χρόνια
 • Στα ΔΣ και τους μαέστρους των χορωδιών που συμμετείχαν
 • Στο ΔΣ και τον πρόεδρο, κ. Στράτο Τσίχλα του Παγκοσμίου Χορωδιακού Φεστιβάλ Μιούζικαλ Θεσσαλονίκης

Ειδική μνεία θα πρέπει να κάνουμε στους εθελοντές μας που επιμελήθηκαν την εικαστική παρουσίαση, καθώς και όλη την επεξεργασία των βίντεο του χορωδιακού μας φεστιβάλ, όπως και την προετοιμασία της αφίσας του φεστιβάλ μας.

Εδώ επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά της παιδικής μας χορωδίας.  Χωρίς τη βοήθειά τους πραγματικά θα ήταν αδύνατη η πραγμάτωση του όλου εγχειρήματος. Σε όλα αυτά τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για όλα όσα προσέφεραν όλες αυτές τις ημέρες, ενώ θα θέλαμε να εκφράσουμε και τα συγχαρητήρια προς τις οικογένειές τους που τους ενέπνευσαν όλα αυτά τα ιδανικά της ανιδιοτελούς προσφοράς και συμμετοχής στα κοινά, αξίες που πλήττονται στις μέρες μας από τον ορυμαγδό και την κακοποίηση της προσωπικότητας μέσω των λανθασμένων επικοινωνιακών μοντέλων συμπεριφοράς που προωθούνται.

Τέλος να ευχαριστήσουμε κι όλο το κοινό που και φέτος στήριξε με την παρουσία του στις εκδηλώσεις μας, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά. Κι αυτό είναι το βασικό στοιχείο που μας δίνει κουράγιο να συνεχίζουμε. Το 39ο ΔΧΦ Πρέβεζας προγραμματίζεται για τις 5 – 11 Ιουλίου 2021.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το virtual φεστιβάλ μας, όποια στιγμή και ώρα θέλετε, επισκεπτόμενοι το κανάλι μας στο Youtube μέσω του link: https://www.youtube.com/channel/UC5HMADVN_sB6DkjPp3MzFkw

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ «ΑΡΜΟΝΙΑ»

Προηγούμενο Άρθρο

Έκλεψαν ταχύπλοο από το Λιμανάκι του Παντοκράτορα

Επόμενο Άρθρο

Super Προσφορές από το Polis Market – Διαβάστε το Νέο φυλλάδιο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...