Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 22:21

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου “Δρολάπι” του Βαγγέλη Αυδίκου (video-pics)

Το νέο βιβλίο του Πρεβεζάνου λογοτέχνη Βαγγέλη Αυδίκου “Δρολάπι” παρουσιάστηκε στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης από τον Δήμο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Εστία, τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας, τον Σύλλογο “Περί βιβλίου”, την Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας, τη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και το βιβλιοπωλείο Bookshop.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και εντεταλμένος σύμβουλος Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Αυδίκο για το έργο του και την προσφορά του στη γνώση και τα κοινά καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας Δημήτρης Σιόρεντας εκφράζοντας τα συγχαρητήρια των απανταχού Συρρακιωτών για τον συγγραφέα και πανεπιστημιακό Ευάγγελο Αυδίκο.

Το παρών στην εκδήλωσε έδωσε ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας και πλήθος κόσμου.

Για το βιβλίο μίλησαν η Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου φιλόλογος-ποιήτρια, ο Κοσμάς Κοψάρης Μεταδιδακτορικός ερευνητής Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας, δ/ντής 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας και ο Σπύρος Μπρίκος, υπ. Διδάκτορας Παν/μίου Ιωαννίνων, και συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν: Αλεξάνδρα Κωστάκη, εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ευδοξία Κάκου, φιλόλογος και Κωνσταντίνα Καραπιπέρη μαθήτρια Λυκείου.Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Κική Σακκά.

-Λίγα λόγια για το “Δρολάπι”

Στο βιβλίο τρία ζευγάρια αντιμετωπίζουν τους εαυτούς τους, χωρίς τη σκόνη της συμβατικότητας. Με φόντο τα Τζουμέρκα το δρολάπι (ανεμόβρεχο) και τη Γέφυρα της Πλάκας που πέφτει ο αναγνώστης βλέπει τον κόσμο τους μαζί με τις ψευδαισθήσεις να καταρρέουν.

Οι βεβαιότητες παρασύρονται από το δρολάπι (ανεμόβροχο) που μπορεί να είναι το ποτάμι ή όσες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές βρίσκονται σε εξέλιξη απορρυθμίζοντας τη ζωή . Οι αφηγηματικοί ήρωες καλούνται να επιλέξουν τα δικά τους μονοπάτια…

Προηγούμενο Άρθρο

Όλοι ήταν εκεί για τον Γιάννη Θάνη – Εκδήλωση μνήμης για τον χοροδιδάσκαλο (video-pics)

Επόμενο Άρθρο

Θεατρική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...