Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 14:16

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ο εορτασμός του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας στο Λούρο(live-pics)

Παρουσία πλήθος κόσμου, με εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, εορτάστηκε στον Λούρο Πρέβεζας, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, την παραμονή της 25ης Μαρτίου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Στις εκδηλώσεις το παρών έδωσαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Στράτος Ιωάννου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Εμπορίου και Ανάπτυξης Τάσος Δράκος οι αντιδήμαρχοι οικονομικών Γιώργος Κοκκίνης, καθαριότητας Φώτης Ζέρβας, Κοινωνικής Πολιτικής Σπύρος Κόκκαλης, Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές  και Δ.Ε Ζαλόγγου Γιώργος Σαργιάνογλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Γούσης και Βαγγέλης Τσοβίλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θοδωρής Δράκος και Βαγγέλης Κύρλας, ο πρόεδρος της Τ.Κ Λούρου Σπύρος Γκούρας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βρυσούλας Χρήστος Κολιοφώτης, Τ.Κ. Μύτικα Τίμος Μπέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πρέβεζας Νίκος Σολδάτος, η πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Μαρία Χήτα, η υπεύθυνη συντονισμού της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Άννα Γκορόγια, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας καθώς και πλήθος κόσμου.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΛΟΥΡΟΥ 2024

Πλήθος πιστών τόσο εντός όσο και εκτός είχαν κατακλύσει τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στον Λούρο. Οι πιστοί για μία ακόμη φορά πήγαν να τιμήσουν την Παναγία μας εναποθέτοντας τις ελπίδες τους, σ’ αυτή.

Αμέσως μετά τον Μέγα Αρχιερατικό εσπερινό, έγινε η περιφορά της Ιερής εικόνας με σπουδαστές και σπουδάστριες της ΑΕΝ Ηπείρου να σηκώνουν στους ώμους τους την ιερή εικόνα, ενώ η Φιλαρμονική της Δημοτικής ενότητας Λούρου συνόδευσε την πομπή.

Μετά την περιφορά της εικόνας, ψάλθηκε η ιερά Παράκληση της Παναγίας.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση Βουλευτή Πρεβέζης, κ. Σπυρίδωνα Κυριάκη με την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Επόμενο Άρθρο

Φιναλίστ στο μονό, πρωταθλήτρια στο διπλό η Παπαμιχαήλ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...