Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 8:27

Μαθητές του 2ου ΓΕΛ έφτιαξαν λαμπάδες και τις πρόσφεραν στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου

Μία αξιέπαινη πράξη πραγματοποίησαν μαθητές του 2ου ΓΕΛ Πρέβεζας, στο πλαίσιο της δράσης “Νοιάζομαι και δρω για τους άλλους ” που υλοποιείται από ομάδα μαθητών και καθηγητών.

Ομάδα καθηγητών του σχολείου συνόδευσε την Τρίτη 5 Απριλίου, μαθητές του σχολείου στο Γηροκομείο της Πρέβεζας όπου συνομίλησαν με τους ηλικιωμένους, προσφέροντάς τους πασχαλινές λαμπάδες που στόλισαν οι ίδιοι οι μαθητές!

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η επίσκεψη αποτελεί το τρίτο μέρος της εν λόγω δράσης! Προηγήθηκε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τα Χριστούγεννα για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη σε συνεργασία με την Μητρόπολη, καθώς και επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Πρέβεζας τις μέρες της Αποκριάς!

Οι μαθητές συγκινήθηκαν, μοιράστηκαν τις σκέψεις, ιδέες, τα συναισθήματα των ηλικιωμένων! Αποτέλεσε για τα παιδιά μια ιδιαίτερα γόνιμη εμπειρία στο πλαίσιο της κοινωνικής ενσυναίσθησης, ευαισθησίας, εθελοντισμού, εμπέδωσης του σύνθετου μελλοντικά κοινωνικού τους ρόλου και τις ιδιαίτερες πτυχές βίωσης της γεροντικής φάσης της ζωής μας!

Οι μαθητές  στάθηκαν με ωριμότητα και υπευθυνότητα σε μια όμορφη αλληλεπίδραση!! Αξίζει να επισημανθεί ότι η όλη δράση έχει ιδιαίτερο βαρόμετρο την εποχή της μάσκας και της πανδημικής κρίσης! Αποτελεί οδοδείκτη για τους έφηβους στην προοπτική εμπέδωσης του σημαντικότερου νήματος της ζωής μας, της ανθρωπιάς!

Ο φιλόλογος του 2ου ΓΕΛ Πρέβεζας Κοσμάς Κοψάρης ήταν ένας από τους καθηγητές που συνόδευσαν τους μαθητές. Ο ίδιος μάλιστα έγραψε σχετικά με την δράση αυτή.

”Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Πρέβεζας που στάθηκε στο πλευρό μας, προσωπικά εκφράζω την χαρά και συγκίνησή μου που είμαι μέλος αυτής της όμορφης και πολυεπίπεδης σχολικής κοινότητας! Αν θυμάμαι καλά, μια ταινία του Κούτρα λέγεται ωραίοι άνθρωποι! Αυτό μαθαίνουν τα παιδιά μέσα από τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες! Να είναι άνθρωποι, να συνυπάρχουν, να ακούνε, να προσφέρουν! Με τον τρόπο αυτό, θα πετύχουν να περιχαρακώσουν την θέση που τους αξίζει στην ανθρωπότητα! Και το πιο σπουδαίο, μαθαίνουν ότι για ένα άτομο δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να περιμένει κάποιος να έρθει, ότι κάποιος τον σκέφτηκε!!! Το δημοκρατικό ήθος των αυριανών πολιτών καταπολεμά την ζοφερή σκέψη ότι η μοναξιά είναι ο φόβος! Μπράβο στα παιδιά μας, Μπράβο στο σχολείο!!!!”


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο σύλλογος αλιέων Πρέβεζας καθάρισε τον Αμβρακικό Κόλπο από σκουπίδια και πλαστικά

Επόμενο Άρθρο

Πρόταση Αθηνάς Κωνσταντάκη στην Επιτροπή Διαβούλευσης για τον φάκελο υποψηφιότητας της Αρχαίας Νικόπολη (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...