Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 7:53

Κώστας Μπάρκας: Το καθεστώς Μητσοτάκη ταλαιπωρεί ακόμη τους σεισμόπληκτους του Φαναρίου

Το «επιτελικό κράτος» του καθεστώτος Μητσοτάκη και των χειροκροτητών του ταλαιπωρεί για μια ακόμη φορά τους πολίτες του Νομού Πρέβεζας. Δυόμισι χρόνια από τον σεισμό που έπληξε το Φανάρι και ακόμα να δοθούν οι αποζημιώσεις σε πολίτες και επιχειρήσεις, που έχουν μπλέξει σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Είναι οι ίδιοι πολίτες, που τους δόθηκε μόνο για ένα χρόνο απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, για περιουσίες που είτε έχασαν οριστικά, είτε χρειάζονται σοβαρές επιδιορθώσεις, ενώ για άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη σε αντίστοιχες περιπτώσεις δόθηκε τριετής απαλλαγή.

Είναι οι ίδιοι πολίτες για τους οποίους δεν ίσχυσε, ενώ υπήρχε η δυνατότητα αν ήθελε η αρμόδια Υπουργός, ειδικό ποσοστό για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μαθητών και αποφοίτων πληγεισών από σεισμό περιοχών, καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε πανεπιστημιακά τμήματα, όπως έγινε στην περίπτωση των σεισμόπληκτων της Κρήτης.

Δυόμισι χρόνια και ακόμα υπάρχουν περιπτώσεις που συμπολίτες μας έχουν φύγει αναγκαστικά από τα σπίτια τους και δεν έχουν πάρει ακόμα το προβλεπόμενο επίδομα ενοικίου. Δυόμισι χρόνια και τώρα ξεκινούν οι διαδικασίες. Τέτοια εξοργιστική αργοπορία και ταλαιπωρία μόνο το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να καταφέρει.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Δεκάδες εθελοντές δωρητές μυελού των οστών στο Νοσοκομείο Πρέβεζας (βίντεο-φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (18 Σεπ- 24 Σεπ. 2022)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...