Κωνσταντίνος Ανεμοζάλης: Με καταγωγή από τον Παντοκράτορα Πρέβεζας στην κορυφή του κόσμου στην πληροφορική

Ημερομηνία:

spot_img

Τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι τα μόνα που κερδίζουν διακρίσεις και φιγουράρουν σε διεθνείς κατατάξεις. Υπάρχουν πολλά μεμονομένα success stories φοιτητών, οι οποίοι με το πάθος για το αντικείμενό τους και τις δυνατότητές τους, ξεχωρίζουν ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα ονόματα από όλο τον κόσμο. Γνωρίστε τον Κωνσταντίνο Ανεμοζάλη λοιπόν, μια τέτοια περίπτωση φοιτητή!

Με καταγωγή από τον Παντοκράτορα Πρέβεζας, γιος του Αποστόλη και της Σταμάτας στην κορυφή του κόσμου στην πληροφορική με τον μέλλον του να είναι σπουδαίο και μεγάλο.

Ο Κωνσταντίνος Ανεμοζάλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 όπου και μεγάλωσε και παρέμεινε μέχρι να περάσει το τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σπουδάζοντας στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Κωνσταντίνος έλαβε μέρος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ‘Meta Hacker Cup’ της Meta κι αναδείχθηκε 1ος στην Ελλάδα και 18ος στον κόσμο μεταξύ δώδεκα χιλιάδων συμμετεχόντων!

Ολόκληρη την κατάταξη θα τη βρείτε εδώ, ωστόσο η πρώτη 20άδα (με τον Έλληνα φοιτητή σε αυτή) διαμορφώθηκε κάπως έτσι:

 Πρόκειται για τον ετήσιο διαγωνισμό της Meta στον προγραμματισμό των υπολογιστών, ο οποίος είναι ανοικτός σε συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο και διεξάγεται από το 2011. Ξεκίνησε ως αναζήτηση των «μεγάλων» μυαλών προκειμένου να εργαστούν στο Facebook (ευχόμαστε αυτή να είναι η τύχη του Κωνσταντίνου!), και αποτελείται από ένα σύνολο αλγοριθμικών προβλημάτων τα οποία πρέπει να λυθούν σε καθορισμένο χρονικό διάστημα. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού και περιβάλλον ανάπτυξης για να γράψουν τις λύσεις τους.

Για τη διάκριση του Έλληνα φοιτητή έκανε ξεχωριστή αναφορά και το Ίδρυμά του, το οποίο έδωσε τα συγχαρητήριά του μέσα από ένα tweet!

Συγχαρητήριο μήνυμα έβγαλε και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο twitter.

Ο Θείος του ο Σπύρος Ανεμοζάλης μιλώντας στο onprevezanews.gr είπε: ” Είχα προβλέψει όταν ο Κώστας ήταν στην ηλικία των 14 ετών ότι θα έρθει η στιγμή που θα φτάσει στην κορυφή. Ήρθε η ώρα η πρόβλεψη να γίνει η πράξη.

Ο Κωνσταντίνος Ανεμοζάλης ολοκλήρωσε το 4ο έτος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και σήμερα βρίσκεται στην Ζυρίχη και σε μια από της μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής στο κόσμο την Oracle, για την τρίμηνη εξάσκηση πρακτική του.

Το onprevezanews.gr του εύχεται πολύ σύντομα να πατήσει και στην κορυφή του κόσμου…


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέχνη και Μαθηματικά: Διαδραστικές παρουσιάσεις στην Πρέβεζα από τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου

Τέσσερις παρουσιάσεις με τον μαθηματικό και ζωγράφο Κώστα Καλέντζη...

Δύο θέσεις ΠΕ Μηχανικών / ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών στο Δήμο Πρέβεζας

Ο Δήμος Πρέβεζας ανακοινώνει την πρόσληψη 2 (δύο) ατόμων...

Έναρξης λειτουργίας εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Δήμου Πρέβεζας για το έτος 2026-2027

 Το Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πρέβεζας ξεκινά τη νέα χορευτική...

Η Πρέβεζα γίνεται #BeActive! Δράσεις αθλητισμού 26 & 27 Σεπτεμβρίου – Κάλεσμα στους συλλόγους

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού –...