Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, 18:26

ΚΕΠ: Υπερωρίες με απόφαση δημάρχου – Πόσες ώρες προβλέπονται ανά μήνα -Ποιες οι αποζημιώσεις

Την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων των ΚΕΠ που αφορά την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την κάλυψη εκτάκτων αναγκών για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ρυθμίζει διάταξη του νόμου 4886/2022 που εκδόθηκε προσφάτως σε ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 69 του νόμου, οι υπάλληλοι των ΚΕΠ μπορούν να απασχολούνται, κατά το διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2022 και 31ης Μαρτίου του τρέχοντος έτους, έως 40 ώρες απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης τον μήνα, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών για την διεκπεραίωση υποθέσεων που σχετίζονται με την προστασία της δημοσίας υγείας έναντι του κορωνοϊού.

Απαιτείται απόφαση του οικείου Δημάρχου. Επιπλέον, ο νόμος ορίζει ως προϋπόθεση την χορήγηση βεβαίωσης από τη Διεύθυνση Υπηρεσιών μιας Στάσης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με τη χρήση κωδικών διαπιστευτηρίων στην εφαρμογή «Κωδικοί Δημόσιας Διοίκησης» από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ και την πρόσβασή τους στη θυρίδα του ΚΕΠ, στο οποίο υπηρετούν.

Ποιες οι αποζημιώσεις

Το άρθρο 69 αναφέρεται στο νόμο 4354/2015 και ειδικότερα στο άρθρο 20 του νόμου αυτού, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα αποζημίωσης για εργασία καθ΄ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου.

Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει για υπερωριακή εργασία απογευματινών ωρών και μέχρι την 22η ώρα, ωριαία αποζημίωση ίση με το κανονικό ωρομίσθιο.

Προηγούμενο Άρθρο

Αυτές είναι οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε σελήνιο

Επόμενο Άρθρο

Η ΑΕΝ Ηπείρου εκπέμπει S.O.S – Πολλά τα προβλήματα – Απών το κράτος (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...