Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 5:41

Καλαντζής: “Με σταθερά βήματα και στρατηγικό σχεδιασμό βαδίζουμε στη νέα εποχή”

Στο τελικό στάδιο υλοποίησης μπαίνουν δύο μεγάλα και ουσιαστικής σημασίας έργα στον Δήμο Ζηρού, συνολικού προϋπολογισμού, περίπου 7,5 εκ ευρώ. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα: “Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των υποδομών ύδρευσης Δήμου Ζηρού” προϋπολογισμού 4.798.765,28 € και “Βελτίωση αγροτικών οδών ” προϋπολογισμού 2.750.000 €.

Το πρώτο εγκρίθηκε με την υπ. αρίθμ. 22869/2020 απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, ενώ το δεύτερο εντάχθηκε στο πρόγραμμα ¨Αντώνης Τρίτσης” με την υπ’ αρίθμ. 21616/2020 απόφαση του ιδίου Υπουργού.

Το έργο “Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των υποδομών ύδρευσης του Δήμου” μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

* Την εγκατάσταση σύγχρονων πινάκων με ρυθμιστή στροφών (Ιnverter) προς αντικατάσταση των παλαιών πινάκων των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού.

* Την εγκατάσταση Συσκευών Ασύρματης Μετάδοσης Δεδομένων σε κεντρικό σταθμό για την επικοινωνία των Τοπικών Σταθμών Ελέγχου και τη συγκέντρωση των μετρούμενων τιμών και ενεργειακών στοιχείων σε βάση δεδομένων.

* Κάρτες Ι/Ο για σύνδεση μετρητών ενέργειας και ρυθμιστών στροφών, με το υφιστάμενο σύστημα τηλεμετρίας.

* Την εγκατάσταση συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας και ευφυών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας.

Η συγκεκριμένη πράξη αφορά την εξ’ ολοκλήρου ανακατασκευή του συνόλου των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου (σ.σ. είναι 40) συμπεριλαμβανομένων και των βιολογικών Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού.

Το δεύτερο έργο αφορά τη βελτίωση της βατότητας αγροτικών οδών συνολικού μήκους περίπου 26 χλμ. στις Δ.Ε. Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού.

Η πράξη θα υλοποιηθεί στα εξής δύο κύρια υποέργα: α) Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Φιλιππιάδας και β) Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας εντός αναδασμού Μπόιδα Μαυρής.

Καλαντζής: “Με σταθερά βήματα και σχεδιασμό βαδίζουμε στη νέα εποχή”

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής εξέφρασε την ικανοποίησή του επισημαίνοντας: “Με σταθερά βήματα και με στρατηγικό σχεδιασμό υλοποιούμαι σημαντικά έργα στον Δήμο μας. Με το έργο “Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των υποδομών ύδρευσης” ο Δήμος Ζηρού εισέρχεται σε μία νέα εποχή στην ύδρευση και στην αποχέτευση. Είναι ένα έργο που εκτός από τεχνική επάρκεια θα λύσει μείζονα ζητήματα, ενώ θ’ αποφέρει και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι πρόδηλο ότι αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητά μας η εξασφάλιση της ανώτερης δυνατής ποιότητας νερού, μέσα από την ανακατασκευή και αναβάθμιση όλων των αντλιοστασίων και των υποστηρικτικών παρεμβάσεων.

Επίσης εντάξαμε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ένα σημαντικότατο έργο για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. Πρόκειται για ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους που εξυπηρετούν παραγωγικές μονάδες και στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα που είναι ένας ακόμη πρωταρχικός μας στόχος. Αξίζει τέλος να αναφέρω ότι έχουμε ήδη ωριμάσει και υποβάλλει 11 προτάσεις  για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στους άξονες του στρατηγικού μας σχεδιασμού και αναμένουμε σύντομα νέες εντάξεις έργων”.

Προηγούμενο Άρθρο

Ένωση γονέων Πρέβεζας: Ενημερωτικό σημείωμα για το Πρότυπο Σχολείο

Επόμενο Άρθρο

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα ευχαριστεί τους χορηγούς του για την βοήθεια

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...