Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:22

Θετικά τα δύο από τα τέσσερα ανήλικα προσφυγόπουλα στην Ηγουμενίτσα-θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας, στην Πρέβεζα

Θετικά στον κορωνοϊό, εντοπίστηκαν δύο ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, σήμερα στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, 4 ανήλικα παιδιά ηλικίας 16, 14, 12 και 4 ετών, μπήκαν παράνομα από τον Έβρο, ωστόσο οι γονείς τους δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.

Από τότε ξεκίνησε η περιπέτεια των 4 ανηλίκων, τους οποίος μετέφερε διακινητής στην Ηγουμενίτσα, παρατώντας τους λίγο πριν το λιμάνι.

Τα παιδιά περιφερόταν στην Ηγουμενίτσα, μέχρι να εντοπιστούν από άντρες της αστυνομίας, οι οποίοι τα οδήγησαν σε ξενοδοχείο της πόλης, από όπου θα μεταφερόταν σε δομή την Παρασκευή.

Σήμερα το πρωί ελήφθησαν δείγματα και στα 4 παιδιά, με δύο από αυτά, να βγαίνουν θετικά στον covid19.

Και τα 4 παιδιά θα μεταφερθούν αύριο στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Κυρίως σε αστυνομικούς (τουλάχιστον 6) που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, οι οποίοι θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 4 ημέρες, οπότε και  θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για covid σε όλους τους.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όσο και στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν προσωρινά τα 4 παιδιά.

Πηγή: thespro.gr

 

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Μπάχαλο από τους υπεύθυνους της Αθήνας με τα τέσσερα ανήλικα στη Θεσπρωτία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...