Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 16:32

Θετικά κρούσματα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Φιλιππιάδας – Συναγερμός στις αρχές

Συναγερμός σήμανε σήμερα στις υγειονομικές αρχές και τον ΕΟΔΥ μετά την είδηση για θετικά κρούσματα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη στην Φιλιππιάδα.

Αρχικά ένας πρόσφυγας παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού, ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου έπειτα από το τεστ βρέθηκε θετικός.

Ακολούθησε ο έλεγχος των ανθρώπων που του στενού του περιβάλλοντος με rapid test, ενώ από τους 35 που ελέχθησαν οι 18 βρέθηκαν θετικοί σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας μόνο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Άρτας με την κατάσταση του να μην εμπνέει κίνδυνο, ωστόσο παρέμεινε για παρακολούθηση, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αύριο αναμένεται να φτάσει στην δομή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όπου θα πραγματοποιήσει και ακόμη περισσότερα rapid test, υπό τον φόβο μεγαλύτερης διασποράς του κορονοϊού.

Έξω από την πύλη του Κέντρου Φιλοξενίας φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέσα στο στρατόπεδο έχουν απαγορευτεί οι συναθροίσεις σε κοινόχρηστους χώρους.

Προηγούμενο Άρθρο

Θλίψη στη Ν. Σαμψούντα για τις απώλειες δύο σημαντικών ανθρώπων της Τασίας Κουρτίδου και του Γιάννη Παπαϊωαννίδη

Επόμενο Άρθρο

Τρία διεθνή βραβεία για την Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ”Καράλης”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...