Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 6:47

Τρία διεθνή βραβεία για την Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ”Καράλης”

Για ακόμη μία φορά σε διεθνή διαγωνισμό η Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ”Καράλης” αποσπά βραβεία για τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η εταιρία στην σελίδα της στο facebook, τονίζοντας ότι φέτος και για πρώτη φορά διεθνή βραβείο πήρε και το Κασκαβάλ Πίνδου Καράλης.

Στον διεθνή διαγωνισμό International Taste Institute την επιτροπή απαρτίζουν οι κορυφαίοι ειδικοί της γεύσης στον Κόσμο.

Ενώ η διαδικασία είναι η εξής:

  • Τα προϊόντα δοκιμάζονται από μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών ειδικών της γεύσης, μέλη των πιο αναγνωρισμένων ενώσεων Σεφ & Σομελιέ.
  • Πάνω από 200 μέλη της κριτικής επιτροπής επιλέγονται προσεκτικά με βάση την εμπειρία τους στην γευστική δοκιμή. Τα ταλέντα τους αναγνωρίζονται σε διαγωνισμούς Σεφ & Σομελιέ ή από αναγνωρισμένους οργανισμούς όπως Le Guide Michelin ή Gault & Millau.
  • Τα μέλη της κριτικής επιτροπής μας περιλαμβάνουν πολλούς Επικεφαλής Σομελιέ & Σεφ από εστιατόρια με αστέρια Michelin, όπως το El Boulli (Ισπανία), το Ledoyen (Παρίσι), το Le Ritz (Παρίσι), το Le Jules Vernes (Παρίσι), τους Καλύτερους Σεφ ή Σομελιέ από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ουγγαρία κλπ… Σεφ οι οποίοι μαγειρεύουν για προσωπικότητες όπως τον Γάλλο Πρόεδρο ή τη βασίλισσα της Αγγλίας, τον Έλτον Τζον… Αυτοί οι ειδικοί γεύσης προέρχονται από περισσότερες από 20 χώρες. Είναι όλοι εξωτερικοί και ανεξάρτητοι.
Η Βιομηχανία Καράλης έγραψε στο facebook:
”Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των προϊόντων που καταθέσαμε για αξιολόγηση στην Επιτροπή του International Taste Institute και βραβευτήκανε από την επιτροπή για το επίπεδο γεύσης και ποιότητας τους.
Τα προϊόντα που λάβανε μέρος και βραβευτήκανε είναι η Φέτα Ηπείρου Καράλης , η Κεφαλογραβιέρα Ηπείρου Καράλης και το Κασκαβάλ Πίνδου Καράλης το όποιο και συμμετείχε πρώτη φορά σε Διεθνή διαγωνισμό και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις για την παραδοσιακή γεύση και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Το συγκεκριμένο προϊόν αναβιώνει χάριν στις προσπάθειες της Περιφέρειας Ηπείρου και της εταιρείας ΚΑΡΑΛΗ και έχει προταθεί για να πιστοποιηθεί ως προϊόν Π.Γ.Ε. (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.
Προηγούμενο Άρθρο

Θετικά κρούσματα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Φιλιππιάδας – Συναγερμός στις αρχές

Επόμενο Άρθρο

Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας: Συλλυπητήρια επιστολή για τον Γιάννη Παπαϊωαννίδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...