Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 22:41

Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος

στη Θεοφάνειο, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, ώρα 20:30

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων έχει επιβιώσει από την κλιματική καταστροφή. Μετά από χρόνια, τα παιδιά τους βγαίνουν από το καταφύγιο για να ανακαλύψουν ένα δέντρο που έχει βλαστήσει, σημάδι πως η ισορροπία στη γη επανέρχεται. Όταν το βράδυ θα κοιμηθούν στις ρίζες του δέντρου, εκείνο θα τους ταξιδέψει στο όνειρό τους στην αρχαία εποχή για να δουν την ιστορία του βασιλιά της Θεσσαλίας Ερυσίχθονα και να σκεφτούν ότι θα πρέπει να οργανώσουν τη νέα τους ζωήμε βάση τη συνεργατική συμβίωση ανθρώπου και φύσης.

Ο Ερυσίχθων, για να χτίσει το νέο του παλάτι, κόβει όλα τα δέντρα του άλσους της θεάς Δήμητρας, ακόμη και την αγαπημένητης ιερήβελανιδιά. Η Δήμητρα τον τιμωρεί με ακόρεστη πείνα. Πώς θα καταλήξει;

Από τα αρχαία ιερά δέντρα μέχρι τη μαζική καταστροφή των δασών και την κλιματική κρίση έχει μεσολαβήσει ένας πολιτισμός ολέθριος για το περιβάλλον.Ο αρχαιοελληνικός μύθος του βασιλιά Ερυσίχθονα αποτελεί το πρώτο οικολογικό παραμύθι στην ιστορία του κόσμου και μας βάζει να αναλογιστούμε τη σχέση που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι με τη φύση καθώς και τα όρια της ανθρώπινης αλαζονείαςκαι απληστίας.

Η ΟΜΑΔΑ

Κείμενο: Κοσμάς Μαρκής

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Μαρκής

Βοηθοί:Ειρήνη Κακοσίμου – Κική Ράδη

Κοστούμια: Ειρήνη Κακοσίμου / Ομάδα

Σκηνικό: Ειρήνη Κακοσίμου  / Δημήτρης Παπουτσή

Δημήτρης Μαργιώλος: Ερυσίχθονας

Αναστάσης  Μαργιώλος: Γλύμης

Λευτέρης Σταματέλος: Φωκίων

Δήμητρα Νικολάου: Δήμητρα / Νικίππη

Βάσια Οικονομοπούλου: Δρυάδα / Πείνα

Γεωργία Ντερμάρη: Δρυάδα

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοίνωση της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας για την παρουσίαση του βιβλίου «Χριστόφορος Μηλιώνης-Νέες ερμηνευτικές προσεγγίσεις στην πεζογραφία του»

Επόμενο Άρθρο

Ξεκίνησαν οι ”κόντρες” Γεωργάκου – Νίτσα με αφορμή το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Μύτικα (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Πολιτιστικός Σύλλογος “Παντοκράτορας Πρέβεζας”: Οι απανωτές εκλογές καταλαβαίνουμε πως λειτουργούν με υποσχέσεις και χαϊδέματα αυτιών

Δεν κάνουμε για κανέναν προεκλογική καμπάνια. Η περιοχή του Παντοκράτορα […]