Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 3:04

Η Ένωση γονέων Πρέβεζας για το άνοιγμα των σχολείων

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση δείχνει με τις εξαγγελίες της και με τις πράξεις της ότι δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.  Τα κρούσματα έχουν δεκαπλασιαστεί, το διάστημα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για τις γιορτές, και το μόνο μέτρο(;) που αποφάσισε να πάρει η Κυβέρνηση είναι για την πρώτη βδομάδα τα self test των μαθητών αντί για 2 να γίνουν 3. Καμία εξαγγελία για αραίωση των μαθητών στις τάξεις , για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

Επιμένει στο απαράδεκτο 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα και προσθέτει το τραγικό της 5νθήμερης καραντίνας, που θα οδηγεί τους νοσούντες εκπαιδευτικούς και μαθητές να προσέρχονται κανονικά στο σχολείο.

Σαν Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πρέβεζας ξεκαθαρίζουμε ότι θέλουμε τα σχολεία ανοικτά, θέλουμε τα παιδιά μας να βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, απαιτούμε:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών. Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού (10 ημερών) σε όσους εργαζόμενους νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα και να μην προσμετρούνται οι απουσίες μαθητών που νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα για το ίδιο διάστημα.
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.
  • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει εδώ και τώρα τα παραπάνω αιτήματα.

Ο Πρόεδρος                                                                                                  Η Γραμματέας

Βενετικίδης Θεόδωρος                                                                                     Χήκα Βασιλική


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο: 9 Ιαν. – 15 Ιαν. 2022

Επόμενο Άρθρο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΑΝΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ”ΑΜΠΑΛΙ”: Πρόσφερε τρόφιμα και ευχές στο Γηροκομείο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...