Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 17:49

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε εκπαιδευτικούς και μαθητές φορώντας μάσκες

O καθιερωμένος αγιασμός τελέστηκε στα σχολεία του Δήμου Πρέβεζας σε μια τελείως διαφορετική σχολική χρονιά που ξεκίνησε σήμερα λόγω της πανδημίας του COVID 19. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας κ. Δημήτρη Καραμανίδη, τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλη Κατσανάκη και τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Μότσιο παρακολούθησαν τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας και στο 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας.

Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος μαζί με ευχές για μια καλή και ασφαλή χρονιά  προς τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς  για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-2021 αναφέρει:

«Αγαπημένα μας παιδιά του Δήμου Πρέβεζας, κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί και αγαπητοί γονείς, σήμερα όπως κάθε έτος είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ημέρα για όλους μας.

Η πρώτη ημέρα του σχολικού έτους , πάντα με την τέλεση του αγιασμού, αποτελεί μια από τις πιο χαρούμενες και ελπιδοφόρες ημέρες μέσα στο χρόνο. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο την ένιωθα ως μαθητής, με αυτόν ακριβώς τον τρόπο την αναπολούσα μέχρι να την καμαρώσω ως γονέας αλλά και να την τιμήσω, για δεύτερη χρονιά εφέτος ως Δήμαρχος.

Σήμερα, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας μας, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου, τελούμε τον αγιασμό στα σχολεία του Δήμου μας, όπως σε όλη την Ελλάδα, ώστε σε αυτή την πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο για όλους μας να έχουν τα παιδιά μας, οι εκπαιδευτικοί και όλο το προσωπικό των σχολικών μονάδων την ευλογία και τη βοήθεια του Θεού.

Ετούτη όμως την ιδιαίτερα δύσκολη κι όπως ήδη τόνισα πρωτόγνωρη για όλους χρονιά κληθήκαμε να είμαστε έτοιμοι με ασφάλεια παρέχοντας κάθε απαραίτητο όπλο για την προφύλαξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε πρώτο χρόνο αλλά και του κοινωνικού συνόλου σε δεύτερο.

Ήδη τα παιδιά μας έζησαν τις πρώτες εμπειρίες εν μέσω της καραντίνας αλλά και των Πανελλαδικών εξετάσεων στα τέλη της περασμένης σχολικής χρονιάς, παίρνοντας όλα άριστα για την ωριμότητα και τη σοβαρότητα με την οποία τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, προστατεύοντας πρώτα τα ίδια, τις οικογένειές τους και το κοινωνικό σύνολο από την εξάπλωση της πανδημίας.

Εμείς, όλοι οι Δημότες στο Δήμο Πρέβεζας αντιμετωπίσαμε σε κάθε επίπεδο και από κάθε ιδιότητα, με σοβαρότητα και σύνεση την πανδημία και βγήκαμε έως σήμερα νικητές στις χαμηλότερες θέσεις κρουσμάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Από σήμερα, ξεκινάμε όλοι μαζί μια νέα μάχη απέναντι στην πανδημία του Covid-19 πρωτίστως οι μαθητές μας, οι εκπαιδευτικοί και οι οποίοι θα έχουν και την πολύ σημαντική αποστολή της διασφάλισης της τήρησης των ειδικών πρωτοκόλλων προστασίας μέσα στα σχολεία αλλά και οι γονείς που θα επωμιζόμαστε την ευθύνη της συνεχούς ενημέρωσης και υποστήριξης των παιδιών μας στη πρωτόγνωρη αυτή σχολική χρονιά.

Αγαπητά μας παιδιά, ξεκινάτε τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το νηπιαγωγείο έως και την Τρίτη Λυκείου, ώστε να κερδίσετε το διπλό αγώνα της μόρφωσης και της ασφάλειας. Καλείστε μέσα από τις ειδικές συνθήκες, όπως οι ανάγκες μας επιβάλλουν, να ολοκληρώσετε το σχολικό έτος με επιτυχία και όπως το κεντρικό μήνυμα τονίζει στην εποχή μας, πάμε στο σχολείο με ασφάλεια.

Αποτελείτε ταυτόχρονα τους φρουρούς της υγείας των δικών σας ανθρώπων και ιδιαίτερα των μεγαλύτερων σε ηλικία και των ευπαθών ομάδων μέσα από την ατομική σας ευθύνη αλλά και τους εγγυητές ενός λαμπρού μέλλοντος για εσάς τους ίδιους και για τον τόπο σας, μέσα από την εκπαιδευτική σας ολοκλήρωση και καταξίωση, ως αυριανοί χρήσιμοι δημότες είτε ως επιστήμονες είτε ως μέλη της αγοράς και της παραγωγικής κοινότητας.

Ήδη έχετε αποδείξει στην εμπειρία που είχαμε την Άνοιξη, ότι μπορείτε να αποτελέσετε, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς σας, τους εγγυητές αυτής της επιτυχίας. Άλλωστε στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή που ζούμε, με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων και της τηλεεκπαίδευσης, αν κι όταν αυτό κριθεί εκ νέου απαραίτητο, η παιδεία μας απέδειξε ότι δεν γνωρίζει αδιέξοδα.

Είστε η νέα γενιά που καλείστε 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του Γένους για την ελευθερία του από τον Τουρκικό ζυγό, να συνδυάσετε τις παραδόσεις και εθνικές μας αξίες, με τις επιστήμες και τον πλούσιο πολιτισμό μας τις νέες τεχνολογίες και το νέο ψηφιακό κόσμο!

Είστε η νέα γενιά της αυτοπεποίθησης που θα οδηγήσει τον τόπο μας αλλά και την Ελλάδα στο σύγχρονο, παραγωγικό, λειτουργικό και υψηλό επίπεδο που της αξίζει σε κάθε τομέα.

Εύχομαι από καρδιάς, αρχικά ως γονέας και έπειτα ως Δήμαρχος, καλή, δημιουργική, ασφαλή και επιτυχή σχολική χρονιά, όπου όλοι σας θα εργασθείτε και θα προσπαθήσετε με ζήλο στο δρόμο της παιδείας και της καλλιέργειας, που οδηγεί στη γνώση και την αριστεία. Διότι η αριστεία δεν ολοκληρώνεται από την επιτυχία αλλά από την προσπάθεια προς την κατάκτηση αυτής και να μην ξεχνάτε ότι η παιδεία και η μόρφωση θα σας προσφέρουν τη γνώση η οποία εγγυάται το φως της ελευθερίας.

Και όπως ο Πλούταρχος δίδαξε «Οι γνώσεις είναι για το πνεύμα ό,τι τα μάτια για το σώμα, δηλαδή, το φως της διάνοιας. Αντίθετα, η άγνοια και η αμάθεια είναι το σκοτάδι.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και ασφάλεια, να ζείτε στο φως, νικήστε το σκοτάδι!»

Δείτε το LIVE από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας – part 1:

https://www.facebook.com/gvasiliadis1/videos/10223229986474971

Δείτε το LIVE από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας – part 2:

https://www.facebook.com/gvasiliadis1/videos/10223230037756253

Δείτε το LIVE από το 2ο Λύκειο Πρέβεζας:

https://www.facebook.com/gvasiliadis1/videos/10223230230401069

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τους αγιασμούς στα σχολεία

Προηγούμενο Άρθρο

Μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μοίρασαν αστυνομικοί σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων της Ηπείρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...