Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 0:55

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας – 1η Μάη 2020 24ωρη απεργία

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας, Τιμής και Μνήμης. Και στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε τιμούμε αυτή τη μέρα, με το βαρύ ιστορικό φορτίο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Παρασκευή 1η Μάη και θα καταθέσει στεφάνι στις 11 π.μ. στο μνημείο του Κάππα στον Άγιο Θωμά.

Η Διοίκηση και τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΠ τηρώντας αυστηρά και με συνέπεια όλα τα μέτρα προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας, δεν θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη συγκέντρωση, παρά μόνο θα προχωρήσουν στην κατάθεση στεφάνων ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τιμώντας όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα ιερά δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Οι ισχυροί συμβολισμοί, τα αιτήματα και η αγωνιστική παράδοση της Πρωτομαγιάς είναι ίσως πιο επίκαιρα από ποτέ εμπνέοντας τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Το αναφαίρετο δικαίωμα στη δουλειά είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένο με το σεβασμό και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το αίμα και οι αγώνες των νεκρών αγωνιστών για την κατάκτηση των εργατικών δικαιωμάτων μας από το 1886 στο Σικάγο, τους καπνεργάτες της Δράμας το 1888, την πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο ελληνικό κράτος το 1892 με μπροστάρη τον Στ. Καλλέργη, τον αιματοβαμμένο αγώνα του 1936 στη Θεσ/νίκη, την εκτέλεση των 200 Ελλήνων στην Καισαριανή το 1944, μέχρι τις μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών για απόκρουση της λιτότητας, της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, τις ΣΣΕ, τον εκδημοκρατισμό, καταγράφεται η διαρκής μάχη για κοινωνική και εργασιακή δικαιοσύνη αποδεικνύοντας πως όλα κατακτήθηκαν! Τίποτα δε μας χαρίστηκε!

Το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να δώσουμε το δικό μας αγώνα στο εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται με τη λήψη μέτρων προστασίας από την πανδημία COVID-19. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια χρησιμοποίησης της πανδημίας για ανατροπές εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος των εργοδοτών. Οι νέες μορφές οργάνωσης της εργασίας επιβάλλεται να λειτουργήσουν με γνώμονα την πλήρη και σταθερή απασχόληση και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας που το τελευταίο διάστημα έδωσε το δικό του «παρών» και στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται τη δύσκολη αυτή περίοδο, τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά. Στην απεργία αυτή υψώνουμε τη γροθιά και χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους που έβαλαν πλάτη στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες, που δεν σταμάτησαν να εργάζονται καθημερινά για την εξυπηρέτηση των πολιτών και το γενικό καλό, τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία που αναμετρήθηκαν με τις δικές τους δυνάμεις, φέρνοντας στην επιφάνεια την τεράστια σημασία του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας και την ανάγκη ενίσχυσής του.

Ένα νέο κεφάλαιο αγώνων και διεκδικήσεων ανοίγει για το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα με στόχο την πρόοδο της κοινωνίας με ισότητα και δικαιοσύνη. Η εμπειρία των εργατικών αγώνων θα είναι οδηγός μας.

                 Οι μόνες χαμένες μάχες είναι εκείνες που δεν δίνονται!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

4.000 ευρώ για προμήθειες τροφίμων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ROMA)

Επόμενο Άρθρο

Ανάπτυξη Τώρα: Αυτό που χρειάζεται η αγορά μας είναι ουσιαστική στήριξη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...