Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 12:45

Ανάπτυξη Τώρα: Αυτό που χρειάζεται η αγορά μας είναι ουσιαστική στήριξη

Επιστρέφοντας σταδιακά στις εργασίες μας ως Δημότες Πρέβεζας, θα πρέπει να γίνει συνείδησή μας και τρόπος ζωής μας η στήριξη στην αγορά του τόπου μας.

Αποφεύγουμε αγορές από άλλα μέρη, αποφεύγουμε τις αγορές μας  ακόμα και μέσω διαδικτύου (εκτός και δεν το βρίσκουμε στην πόλη ή η τιμή έχει μεγάλη απόκλιση), προσπαθούμε να αγοράζουμε πρώτα τοπικά προϊόντα (οπωροκηπευτικά, κρέατα, ψάρια κ.λ.π. και  ως εναλλακτική αν δεν βρίσκουμε από άλλες περιοχές, έτσι στηρίζουμε  τους δικούς μας παραγωγούς, τον τόπο μας.

Είναι ιερή υποχρέωσή μας σ’ αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που είναι προ των πυλών να στηρίξουμε τους δικούς μας ανθρώπους.

Για να μη κλείσουν επιχειρήσεις και μείνουν άνθρωποι στο δρόμο, για να μη μεγαλώσει η ένδεια, για να μην εκτοξευτεί η ανεργία και βιώσουμε  τραγικές καταστάσεις..  Για να μη ζήσουμε σε μια κοινωνία δυστυχίας το επόμενο διάστημα.

Είναι ιερή μας υποχρέωση, είναι δίκαιη επιλογή που πρέπει να γίνει πράξη.  Κάθε αγορά μας στον τόπο μας είναι και στήριξη στην τοπική μας οικονομία, κάθε αγορά μας στον τόπο μας είναι και στήριξη στις θέσεις απασχόλησης που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο τόπος μας.

Εάν δεν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική και  αυτή τη φιλοσοφία στις αγορές μας , τότε η όλη κατάσταση θα επιστρέψει με οδυνηρό τρόπο προς εμάς, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, τους αγαπημένους μας ανθρώπους, με μία λέξη: Στον τόπο μας!

Αν προτιμάει κάποιος να αγοράζει εκτός της περιοχής μας  αυτόματα καταστρέφει την ευημερία του τόπου. Μέχρι και η αξία των ακινήτων φθίνει και μαραζώνει. Τα μεροκάματα χάνονται. Οι οικονομικές αξίες βουλιάζουν. Κερδίζεις ελάχιστα και χάνεις εκατονταπλάσια»

Η ουσιαστική και ευλαβική  στήριξη της αγοράς μας από την πλευρά μας, πρέπει να αποτελεί μονόδρομο σ’ αυτή τη σκληρή και αδυσώπητη συγκυρία που έρχεται. Οφείλουμε όλοι και όλες να σταθούμε στο ύψος αυτής της σκληρής συγκυρίας και να τα καταφέρουμε!

Φτάνει η ώρα  με όση δύναμη διαθέτει ο καθένας μας και η καθεμιά μας να κρατήσουμε την αγορά μας όρθια, να κρατήσουμε την κοινωνία μας όρθια.

Μπορούμε να το κάνουμε και τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για όλους μας! Η τοπική αγορά, η παραγωγή, ο πρωτογενής τομέας, οι τουριστικές επιχειρήσεις,  οι βιοτεχνίες, η παροχή υπηρεσιών, τα εμπορικά καταστήματα και οι επαγγελματίες της  περιοχής μας  αναμφίβολα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο  της κοινωνίας, καθώς παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή και την πρόοδο του τόπου μας. Συντηρούν πολλές θέσεις απασχόλησης, δημιουργούν εισοδήματα σε όλης της περιοχής μας, στηρίζουν τον αθλητισμό και πολιτισμό μας και εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της .

Αν υπάρχει  ομοψυχία (τη χρειαζόμαστε περισσότερο από πότε) ο τόπος μας θα ακμάσει, ακόμα και στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης . Αυτό προϋποθέτει μια σειρά συντονισμένων ενεργειών στο ίδιο μοτίβο με όλους τους φορείς , μέσα από ενσυνείδητες δράσεις στήριξης του τοπικού οικονομικού ιστού, ώστε το χρήμα να “γυρίζει” και να μην κάνει “φτερά”, εκτός της περιοχής μας.

Αυτό που χρειάζεται η αγορά μας είναι ουσιαστική στήριξη  κι αυτό πρέπει να κάνουμε πράξη  και θα το κάνουμε!

ΠΡΕΒΕΖΑ 30/04/2020

ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΤΩΡΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας – 1η Μάη 2020 24ωρη απεργία

Επόμενο Άρθρο

Οι θέσεις τις Λαϊκής Συσπείρωσης για τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...